G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.999,06

Avustralya’da Filistin Protestoları Başbakanı Hedef Aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya’da Temsilciler Meclisi, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına karşı Filistin destekçilerinin protestosuna sahne oldu. Meclisteki oturum sırasında, İsrail’in saldırılarına tepki gösteren göstericiler Avustralya hükümetini soykırımı desteklemekle suçladı. Protestocular, Başsavcı Mark Dreyfus’un konuşması sırasında Başbakan Anthony Albanese’e çağrıda bulunarak, Filistin için derhal ateşkes talebinde bulundu.

Temsilciler Meclisi’ndeki oturum sırasında protesto gösterisi yapan birkaç kişi, Başbakan Albanese’den Filistin için daha duyarlı olmasını istedi. “Ateşkes hemen!”, “Utanın!”, “Soykırımı destekliyorsunuz.”, “Albanese, ellerin kana bulandı. 15 bin çocuk öldü.” şeklinde sloganlar atan protestocular, güvenlik görevlileri tarafından meclis binasından çıkarıldı. Protestocular, Avustralya hükümetini İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını desteklemekle suçladılar.

Greens Partisi Senatörü Max Chandler-Mather, protestoculara destek verdiğini açıkladı. Chandler-Mather, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Filistin protestocularının barışçıl bir şekilde ateşkes ve Gazze’deki soykırıma son verilmesini istediklerini belirtti. Senatör, protestocuların doğru olanı yaptığını ve onların iyilikle hatırlanacağını ifade etti.

Protestonun yaşandığı Temsilciler Meclisi oturumu, Avustralya medyasında geniş yer buldu. SBS’nin haberine göre, protestocuların eylemi oturumun seyrini değiştirdi ve meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Avustralya’da artan Filistin destekçisi protestoları, ülkedeki siyasi gündemi de belirlemeye başladı.

Protestocuların eylemi, Avustralya’da Filistin-İsrail çatışmasına karşı duyarlılığın arttığını gösterdi. Ülke genelinde artan Filistin destekçisi gösteriler, hükümeti de bu konuda daha hassas olmaya zorluyor. Avustralya’daki Filistin taraftarlarının seslerini duyurmak amacıyla gerçekleştirdikleri protesto, ülke genelinde yankı uyandırdı ve medyada geniş bir şekilde yer aldı. Protestocular, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı seslerini duyurmak ve hükümeti harekete geçmeye çağırmak amacıyla Temsilciler Meclisi’nde bir araya geldiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avustralya’da Filistin Protestoları Başbakanı Hedef Aldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!