G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

BBP Lideri Destici’den Emeklilere İkramiye Talebi: “Elini vicdanına koy, emeklinin hakkını ver!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bolu’nun Gerede ilçesinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemeğe, ilçe belediye başkan adayı Akif Allar ve parti yöneticileri ile birlikte vatandaşlar da katıldı. Destici yemeğin ardından yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz darbe gecesi kurulduğunu belirterek, 2017’den bu yana birlikte olduklarını ve 2024 yerel seçimlerine kadar beraber hareket edeceklerini vurguladı.

Emekli vatandaşlara verilen ikramiyenin yetersiz olduğunu ifade eden Destici, 2010 referandumunda AKP’ye sendika hakkı taleplerinde bulunduklarını ve bu talepleri kabul ettirdiklerini söyledi. En düşük emekli maaşının asgari ücret olan 17 bin 2 TL olması gerektiğini belirten Destici, Ramazan Bayramı ikramiyesinin en az 5 bin TL, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise 10 bin TL olmasını teklif ettiklerini dile getirdi.

Ayrıca, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenerek, “Elini vicdanına koy, emeklinin hakkını ver.” şeklinde bir çağrıda bulundu. Destici, emekli memurların da toplu sözleşme hakkından yararlanması gerektiğini ve sendika hakkının emekli memurlara da tanınması gerektiğini belirtti.

Mustafa Destici’nin bu açıklamaları, Gerede ilçesindeki otelde düzenlenen iftar yemeğinde yapıldı. Yemeğe katılanların ilgiyle dinlediği konuşmada, Cumhur İttifakı’nın önümüzdeki yerel seçimlere kadar birlikte hareket edeceği vurgulandı. Destici’nin emeklilere yönelik talepleri ve önerileri, vatandaşlar arasında da destek buldu. Büyük Birlik Partisi’nin Gerede’deki etkinliği, ilçe siyasetine de yansımaları olabileceği belirtiliyor. Özellikle emekli vatandaşların beklentilerini dile getiren Destici’nin açıklamaları önümüzdeki günlerde de gündemde olmaya devam edebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BBP Lideri Destici’den Emeklilere İkramiye Talebi: “Elini vicdanına koy, emeklinin hakkını ver!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!