G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

Kim Jong-Un’un Yönettiği Hava İndirme Tatbikatı Kuzey Koreyi Sarsıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, paraşütçü birliklerinin katılımıyla gerçekleştirilen hava indirme tatbikatını bizzat yönetti. Bu tatbikat, düşman mevzilerine havadan iniş senaryosu çerçevesinde gerçekleştirilmiş ve lider Kim en zorlu savaş şartlarına karşı hazır olma çağrısında bulunmuştur. Tatbikata Kim Jong-Un’un kızı Ju-ae de eşlik etmiştir.

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore’ye meydan okumak amacıyla sık sık silah testleri ve askeri tatbikatlar düzenlemektedir. Son olarak lider Kim Jong-Un’un yönettiği hava indirme tatbikatı, paraşütçü birliklerinin savaş kabiliyetini test etmek için gerçekleştirilmiştir. Kim Jong-Un, tatbikatın başarısıyla memnuniyetini dile getirmiş ve en zorlu savaş şartlarına karşı hazır olunması gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştur. Ayrıca, lider Kim’in kızının da tatbikata katılması dikkat çekicidir.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından hediye edilen bir arabayı ilk kez kullanmıştır. Kim Yo Jong tarafından yapılan yazılı açıklamada, Putin’in hediyesi olan arabayın mükemmel derecede işlevsel ve güvenilir olduğu belirtilmiştir. Kim Jong-Un’un Putin’in hediyesini kullanması, Kuzey Kore ve Rusya arasındaki dostluğun bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir.

Kuzey Kore, bu yılın başından beri birçok askeri tatbikat gerçekleştirmiştir. 5 seyir füzesi denemesinin ardından Güney Kore’nin başkenti Seul’ü vurma kapasitesine sahip cephe birliklerinin katılımıyla topçu atış tatbikatı düzenlenmiş, sonra da tankçı birliklerinin katılımıyla atış tatbikatı yapılmıştır. Kuzey Kore’nin askeri tatbikatları hız kazanarak Kore Yarımadası ve çevresinde güvenlik endişelerini artırmıştır.

Sonuç olarak, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un paraşütçü birlikleriyle gerçekleştirdiği hava indirme tatbikatı, ülkenin savaş kabiliyetini test etmek amacıyla yapılmıştır. Kim Jong-Un, en zorlu savaş şartlarına karşı hazır olunmasını vurgulayarak askeri tatbikatlara devam talimatı vermiştir. Ayrıca, lider Kim’in Rusya Devlet Başkanı Putin’den hediye aldığı arabayı kullanmaya başlaması, ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kim Jong-Un’un Yönettiği Hava İndirme Tatbikatı Kuzey Koreyi Sarsıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!