G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

İsrail’in Gazze’deki Saldırıları Sonucu En Az 80 Filistinli Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne gece boyunca düzenlediği saldırılarda en az 80 Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi. Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail Nusayrat Mülteci Kampı ve Gazze kenti başta olmak üzere çeşitli bölgelere saldırılarını yoğunlaştırdı. İsrail ordusu, Gazze’deki sivil ev ve binaları hedef alarak en az 80 Filistinliyi öldürdü ve birçoğunu yaraladı. Gazze kentindeki el-Cela Caddesi’ndeki bir evin bombalanması sonucu birçok kişi enkaz altında kaldı.

İsrail ordusu ayrıca Gazze kentindeki Şifa Hastanesi yakınındaki bir binayı hedef alarak onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu. Sivil savunma ekipleri enkaz altından çıkardıkları 5 Filistinli cenazesini buldu ve çalışmalarını sürdürdü. Gazze’nin Tuffah Mahallesi’ndeki bir ev saldırısında en az 5 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, birçok kişinin de yaralandığı bildirildi. Gazze’deki bir evin bombalanması sonucu Nusayrat Mülteci Kampı’nda en az 36 Filistinlinin öldüğü açıklandı.

İsrail ordusunun sivil yerleşim yerleri, hastaneler ve okulları da hedef aldığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden saldırıları, Gazze’de büyük bir insani krize sebep oldu. Yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı bölgede hastane ve tıbbi malzeme eksikliği, açlık ve susuzluk gibi sorunlar yaşanıyor. Uluslararası yardım kuruluşları, Gazze’ye insani yardımların artırılması ve ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunuyor. Saldırıların sonucunda 13.500’ü çocuk, 9.000’i kadın olmak üzere 31.490 Filistinli hayatını kaybetti, 73.439 kişi yaralandı. Binlerce kişi hala enkaz altında kurtarılmayı beklerken, sivil altyapı da saldırılar sonucu zarar gördü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Saldırıları Sonucu En Az 80 Filistinli Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!