G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

Bayraktar Akıncı İHA, Süpersonik Füze Denemesinde Çok Başarılı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar’ın geliştirdiği Bayraktar Akıncı insansız hava aracı, önemli bir deneme gerçekleştirdi. Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemelerle birlikte, İHA’lar uluslararası alanda dikkat çekmeye başladı. Bayraktar Akıncı, Türk Havacılığının Altın Çağı olarak nitelendirilen bu önemli deneme ile Türk savunma sanayiine önemli bir katkıda bulundu.

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirilen İHA’ları, dünya genelinde birçok ülkenin ilgisini çekmeyi başardı. Bu alandaki lider projelerden biri olan Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı, son dönemde gerçekleştirdiği süpersonik füze denemesi ile dikkatleri üzerine çekti.

Baykar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın öncülüğünde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar’ın geliştirdiği Bayraktar Akıncı’nın IHA-122 Süpersonik Füze Atışı denemesinin başarılı bir şekilde tamamlandığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Paylaşılan görüntülerde, süpersonik füze atışının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği görüldü.

Selçuk Bayraktar, paylaştığı videoda, bu akıllı mühimmatların Türk Havacılığının geleceğini daha da parlatacağını belirtti. Kendisini bu önemli başarıda rol alarak gururlu ve mutlu hissettiğini ifade eden Bayraktar, bu denemenin Türk mühendislerinin başarısını da gözler önüne serdiğini vurguladı. Gelecekteki hedeflerin daha da yüksek olduğunu belirten Bayraktar, Türk savunma sanayisinin gelecekte de önemli bir konumda olacağına olan inancını dile getirdi.

Türkiye’nin savunma sanayisindeki bu tür başarılar, ülkenin uluslararası alanda ses getirmesini sağlıyor. Bayraktar Akıncı’nın gerçekleştirdiği süpersonik füze denemesi de bu anlamda Türk savunma sanayisinin ne kadar ileri seviyede olduğunu gösteren önemli bir adım olarak kaydedildi. Bu tür gelişmelerin Türk havacılığının geleceği için umut verici olduğu belirtilirken, Türk mühendislerinin ve savunma sanayii çalışanlarının gösterdiği başarılar da takdirle karşılanmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayraktar Akıncı İHA, Süpersonik Füze Denemesinde Çok Başarılı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!