G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

Rusya’da Devlet Başkanlığı Seçiminde Oy Kabinine Boya Dökenler Gözaltına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün sabah saatlerinde başlayan Rusya devlet başkanlığı seçimlerinde, Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti ve Rostov’da oy kullanan sandıklara boya döken 3 kişi gözaltına alındı. Moskova’da bir kadın sandığa yeşil boya dökerken, St. Petersburg’da ise oy verme merkezine molotof kokteyli atıldı. Seçimin ilk gününde protestolar başladı.

Moskova’da bir kadın oyunu kullandıktan sonra sandığa yeşil boya döktü ve tüm zarflar zarar gördü. Kadın gözaltına alındı ve Rusya Soruşturma Komitesi tarafından ceza davası açıldı. Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti’nde de bir kadın sandığa yeşil boya döktü ve gözaltına alındı. Rostov’da da bir sandığa yeşil boya döküldü ve bu olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Moskova’nın güneydoğusundaki bir oy verme merkezinde oy kabinine ateş verildi ve şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca St. Petersburg’da bir oy verme merkezine molotof kokteyli atıldı. Tüm bu eylemler kameralara yansıdı.

Seçimde mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yanı sıra Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Leonid Slutskiy, Rusya Komünist Partisi adayı Nikolay Haritonov ve Yeni İnsanlar Partisi Başkan Yardımcısı Vladislav Davankov yarışıyor. Putin’in seçimi kazanması beklenirken, ikinci tur oylaması için 7 Nisan belirlendi. Seçimi kazanan adayın 7 Mayıs’ta yemin etmesi planlanıyor. Merkez Seçim Komisyonu’na göre ülkede 112,3 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor ve yaklaşık 27 milyon kişi oyunu kullandı.

Yaşanan bu olayların ardından Rusya’da devlet başkanlığı seçiminde protestoların ve çatışmaların devam etmesi bekleniyor. Putin’in yeniden seçilmesiyle ilgili tartışmalar da devam ediyor. Seçim sonuçları merakla beklenirken, ülkede siyasi gerginliklerin artması endişe yaratmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’da Devlet Başkanlığı Seçiminde Oy Kabinine Boya Dökenler Gözaltına Alındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!