G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,15
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.931,52
Petrol74,39
GR. ALTIN2.868,34
BTC2.163.341,44

Fransa’da 35 Yıl Aranan Seri Katil Televizyon Programına Katıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’da uzun yıllar aranan seri katil François Verove, popüler bir televizyon programına katıldığı ortaya çıktı. 1980’ler ve 1990’lar boyunca Paris’te bir dizi cinayet ve cinsel saldırıdan sorumlu tutulan ve ‘Le Grele’ lakabıyla tanınan Verove, polis tarafından aranıyordu ancak 2019 yılında yarışma programına katılmıştı. 4 cinayet ve 6 cinsel saldırı şüphelisi olan Verove, 35 yıl boyunca yakalanamamıştı. Cinayetler arasında 11 yaşındaki Cecile Bloch’u öldürmek ve cinsel istismarda bulunmak, 38 yaşındaki Gilles Politi ve 20 yaşındaki Irmgard Mueller’i öldürmek, ayrıca altı cinsel saldırı bulunmaktaydı.

DNA analizi sonucunda 2021 yılında intihar eden Verove’nin emekli bir polis olduğu ortaya çıktı. 35 yıl boyunca kimliği belirlenemeyen seri katil için yeniden açılan soruşturmada, eski polis François Verove’nin şüpheli olduğu belirlendi. Ancak Verove, ifade vermeden önce güneydeki kirada oturduğu evinde intihar etti. Savcılık, Verove’un cesedinden alınan DNA örneğinin bir dizi suç yeri örneğiyle uyuştuğunu tespit etti. İntihar mektubunda, son cinayetini 1997 yılında işlediğini yazmıştı ve suçsuz olduğunu iddia etmişti.

Medya tarafından tartışmalara sebep olan olayda, Fransız basını Verove’nin 1997’den sonra suç işlemediği iddiasını savundu. Verove’nin katıldığı televizyon programı sırasında sergilediği rahat tavırlar dikkat çekmiş ve olayın detayları toplumda geniş çapta tartışılmıştı. Seri katilin uzun yıllar boyunca polislerden kaçabilmiş olması, Fransa’da adalet sisteminin eleştirilmesine yol açtı.

Olayın ardından Fransız yetkililer, Verove’nin geçmişte işlediği suçların detaylarını ve nasıl kaçtığını incelemeye başladı. Verove’nin intiharı ve geçmişteki cinayetlerinin aydınlatılması için soruşturma devam etmekte. Fransa, bu tür olayların yaşanmasını önlemek adına polis teşkilatı ve adalet sistemi üzerinde reformlar yapmayı planlıyor. Seri katillerin ve suçluların daha etkin bir şekilde yakalanması ve cezalandırılması için önlemler alınması gerektiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa’da 35 Yıl Aranan Seri Katil Televizyon Programına Katıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!