G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,15
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.931,52
Petrol74,39
GR. ALTIN2.868,34
BTC2.163.341,44

İsrail Ordusu Gazze’de İnsani Yardım Bekleyenlere Ateş Açtı: 20 Ölü, 155 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Kuveyt Kavşağı’nda insani yardım bekleyenlere ateş açarak 20 kişinin hayatını kaybetmesine ve en az 155 kişinin yaralanmasına neden oldu. Bu olay, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının Ramazan ayında da devam ettiğini gösteriyor. İnsani yardım bekleyen sivillerin hedef alındığı bu saldırıda ölenlerin sayısı 20’yi bulurken, yaralananların sayısı ise en az 155 olarak açıklandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırıda ölenlerin ve yaralananların sayısı artabilir. İsrail’in Kuveyt Kavşağı’nda gerçekleştirdiği saldırı, önceden planlanmış bir katliamın sonucu olarak değerlendirilirken, hedef alanların insani yardım bekleyen Filistinliler olduğu belirtiliyor. Yerel haber ajansı WAFA’nın verdiği bilgiye göre, daha önce yaşanan benzer saldırılarda da birçok kişi hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştı.

İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana düzenlediği saldırılar, bölgedeki krizi derinleştirmiş durumda. İsrail’in açıklamalarına göre, 7 Ekim’deki saldırılarda binlerce kişi öldü veya yaralandı. Hamas’ın silahlı kanadı, İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in kutsal değerlere yönelik ihlallerine karşı bir tepki olarak 7 Ekim 2023’te kapsamlı bir saldırı düzenledi. Ancak, bu saldırılar bölgedeki insani krizi daha da derinleştirdi.

İsrail’in Gazze’yi işgal ettiği tarihten bu yana yaşanan çatışmalarda en büyük zararı siviller görmüş durumda. Çocuklar ve kadınlar da saldırılardan en çok etkilenen gruplar arasında yer alıyor. Gazze’deki sağlık durumu giderek kötüleşirken, hastaneler yeterli tıbbi malzeme ve personel eksikliği nedeniyle zor durumda. Uluslararası toplumun bu krize müdahale etmesi ve insani yardımların arttırılması bekleniyor.

Gazze’deki Kuveyt Kavşağı saldırısı, bölgedeki gerilimin artmasına ve insani krizin derinleşmesine neden oldu. İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına son verilmesi ve insani yardımların güvenli bir şekilde bölgeye ulaştırılması için uluslararası toplumun gerekli adımları atması gerekiyor. Aksi takdirde, bölgedeki çatışmaların ve insan hakları ihlallerinin artması kaçınılmaz olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu Gazze’de İnsani Yardım Bekleyenlere Ateş Açtı: 20 Ölü, 155 Yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!