G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

BM: Gazze’de 23 Milyon Ton Enkaz Oluştu, Temizleme Yıllar Sürecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazze’deki konut alanları ve diğer mülklere yönelik saldırılar sonucunda yaklaşık 23 milyon ton enkazın oluştuğu bildirildi. Bu enkazın temizlenmesinin uzun yıllar süreceği belirtildi. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında yapılan açıklamalarda, Gazze’de meydana gelen yıkımın büyük boyutlarda olduğunu vurguladı.

Gazze’de yaşanan bu felaketin sorumlusu olarak İsrail gösteriliyor. Binlerce masumun ölümüne neden olan İsrail, Gazze’yi açık hava hapishanesine çevirdiği iddialarıyla suçlanıyor. Çocukları dahi hedef alarak savaş suçu işlediği belirtilen İsrail’in toplu mezarları dahi bombaladığına dair iddialar ortaya atıldı. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan açıklamada, Gazze’de patlamamış bomba kalıntılarının tehlike oluşturduğu ve bu konuda uzmanların çalışmalar yaptığı aktarıldı.

Özellikle halkın güvenliğini tehlikeye atan patlayıcılar konusunda uzmanların sıkıntı yaşadığı ifade edildi. Uzmanların halka bu konuda bilgi verdiği ancak Gazze’ye olan sınırlamalar nedeniyle uzman personel ve gerekli malzemelerin temininin zorlaştığı açıklandı. İsrail’in 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda binlerce çocuk ve kadının yaşamını yitirdiği belirtildi. Toplamda 31 bin 341 Filistinlinin öldüğü ve 73 bin 134 kişinin yaralandığı bildirildi.

Acı bir gerçek olarak, enkaz altında halen binlerce ölü bulunduğu ve halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının dahi hedef alınarak sivil altyapının tahrip edildiği ifade edildi. Bu durum, Gazze’nin insani krizinin boyutlarını gözler önüne serdi. Birleşmiş Milletler’in ve diğer insan hakları kuruluşlarının bu yönde aldıkları önlemler ve yaptıkları açıklamalar, uluslararası kamuoyunun bu duruma duyarlı olması ve çözüm bulunması için çağrı yapmasıyla devam etmektedir. Gazze ve Filistin genelinde barışın sağlanması, insanların can güvenliğinin temin edilmesi için uluslararası toplumun çaba göstermesi ve gerekli adımları atması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM: Gazze’de 23 Milyon Ton Enkaz Oluştu, Temizleme Yıllar Sürecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!