G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.834,89
BTC2.141.579,88

ASELSAN Yerli Mobil Dijital Röntgen Cihazı Hacettepe Üniversitesi’nde Hizmete Girdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ASELSAN tarafından yerli imkanlarla geliştirilen Mobil Dijital Röntgen Cihazı, ilk kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kullanılmaya başlandı. 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında gerçekleşen ziyarette, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Erbil ve Prof. Dr. Ruhi Onur ile bir araya gelen Akyol’a, Mobil Röntgen Cihazı hakkında detaylı bilgi verildi. Ayrıca, Akyol, Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı Servisi’nde cihazın kullanım demonstrasyonunu izleme fırsatını buldu. Prof. Dr. Onur ise, Akyol’a ASELSAN iş birliğinde yürütülen ‘Yapay Zekâ Destekli Karar Destek Algoritması’ geliştirme çalışmaları hakkında bilgi paylaştı.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Mobil Dijital Röntgen Cihazı’nın Hacettepe Üniversitesi’ne kazandırılmasının önemine vurgu yaparak, cihazın geliştirilmesinde emeği geçen ASELSAN mühendislerine teşekkür etti. Akyol, Türk ordusuna sağladıkları hizmetin yanı sıra artık sağlık alanında da hizmet verdiklerini belirtti. Ayrıca, cihazın seri üretime hazır hale getirildiğini ve pazarlama faaliyetlerinin başlatıldığını dile getirdi. Mobil Röntgen Cihazı, hastanelerde yeni bir dönemi başlatacak şekilde tasarlanmış olup, hastaların ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirildi.

Cihazın kullanımına Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi’nde başlandığı belirtilirken, cihazın motorize hareket özelliği sayesinde tüm vücutta çekim yapabilme özelliğine sahip olduğu ifade edildi. 32 kilovatlık güçle çalışan cihaz, düşük dozlarla yüksek kalitede görüntüler elde edebiliyor. Ayrıca, hareketli dikey ve yatay kolları sayesinde kolayca yönlendirilebilen ASELSAN Mobil Dijital Röntgen Cihazı, acil durumlarda hızlı bir şekilde görüntü alınabilmesine olanak tanıyor.

ASELSAN’ın Mobil Dijital Röntgen Cihazı, ilk medikal görüntüleme ürünü olma özelliğini taşıyor ve CE sertifikasına sahip bulunuyor. Yerli imkanlarla geliştirilen bu cihaz, Türkiye’nin teknolojik üstünlüğüne katkıda bulunarak dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyor. ASELSAN, savunma sanayinde olduğu gibi sağlık sektöründe de ileri teknoloji ürünleri geliştirmeye devam ederek, Türkiye’nin ulusal güvenliğine ve sağlık hizmetlerine katkı sağlamayı sürdürecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASELSAN Yerli Mobil Dijital Röntgen Cihazı Hacettepe Üniversitesi’nde Hizmete Girdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!