G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Devlet Tiyatroları Dünya Tiyatro Günü’nde 38 Oyunu Ücretsiz Sahneleyecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, her yıl 27 Mart’ta kutlanan Dünya Tiyatro Günü için özel bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlik kapsamında, 38 farklı oyun ücretsiz olarak sahnelenecek. 25 farklı bölgedeki 36 tiyatro sahnesinde gerçekleşecek etkinlikte, seyirciler 38 farklı oyunu izleme şansına sahip olacaklar. Biletler, etkinlik öncesinde DT gişeleri, ilgili müdürlükler veya çevrimiçi bilet platformu olan “biletinial.com”dan temin edilebilecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu, Etimesgut CKM’de “Cimri”, Cüneyt Gökçer’de “Devlet Ana”, Şinasi sahnelerinde “Son Gece Mahallesi”, Küçük Tiyatro’da “Kadınlar, Filler ve Saireler”, Akün Sahnesi’nde “Siyahlı Kadın”, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde “Esaretin Bedeli”, Oda Tiyatrosu’nda “Gişe” ve Pursaklar DT Sahnesi’nde “Hayal Dükkanı” oyunlarını sahneleyecek. İstanbul Devlet Tiyatrosu ise Mecidiyeköy Büyük Sahne’de “Bella Figura”, Mecidiyeköy Stüdyo Sahnesi’nde “Tek Başıma”, Üsküdar Tekel Sahnesi’nde “Sonbahara Son Güller” ve Üsküdar Stüdyo Sahne’de “Tamamen Doluyuz” oyunlarını seyirciyle buluşturacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi’nde “Hamlet”, Konak Sahnesi’nde “Bir Düş Gibi” ve Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi’nde “Majestik” oyunlarını sergileyecek. Bursa Devlet Tiyatrosu, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde “Lobotomobilin Üç Seferi” ve Mehmet Akif Ersoy Feraizcizade Oda Tiyatrosu’nda “Şair, Şiir, Şuur” oyunlarını sunacak. Adana Devlet Tiyatrosu “Ortak Cinayetin Suç Duyurusu” ile 01 Burda PGM Sahne’de, Trabzon Devlet Tiyatrosu ise “Medyum” ve “Sihirli Lamba” oyunlarıyla Atapark Haluk Ongan Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkacak.

Etkinlik kapsamında, Antalya Devlet Tiyatrosu Haşim İşcan Kültür Merkezi DT Sahnesi Küçük Salon’da “Havada Yüzmek”, Erzurum Devlet Tiyatrosu Erzurum DT Sahnesi’nde “Yeşilçam”, Sivas Devlet Tiyatrosu Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde “Donör”, Van Devlet Tiyatrosu Van Kültür Merkezi Sahnesi’nde ise “Külhanbeyi Operası” oyunları sahnelenecek. Diğer illerde de birçok farklı oyun ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. Samsun Devlet Tiyatrosu’nun “Gonzago’nun Öldürülmesi” oyunu Samsun DT Sahnesi’nde, Çorum Devlet Tiyatrosu’nun “Nihayet Bitti” oyunu Çorum DT Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Birbirinden farklı ve renkli oyunlarla dolu bu özel etkinlik, tiyatro severlere özel bir deneyim yaşatacak. Tiyatro tutkunları, Dünya Tiyatro Günü’nde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün bu özel etkinliği sayesinde gönlünce tiyatro keyfi yaşayacaklar. Bu etkinlikle, tiyatronun evrenselliği ve birleştirici gücü bir kez daha vurgulanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlet Tiyatroları Dünya Tiyatro Günü’nde 38 Oyunu Ücretsiz Sahneleyecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!