G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

ABD’de 300 Banka Risk Altında! Ticari Ofis Krizi Bankaları Zorluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu, ABD’de pandemi sonrası boşalan ticari ofislerin 2024 yılında “baş ağrısı” haline gelmesinden endişe duyduğunu açıkladı. Bu durum, 300 bankanın batma riskiyle karşı karşıya olduğu bildirilen bir raporla da desteklendi.
Pandemi sonrası evden çalışma düzeni, ticari ofislerin değer kayıplarına ve kredi ödemelerindeki zorluklara sebep olurken, NYCB gibi bankalar da zor durumda kaldı. Tavsiyeler üzerine eski Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in müdahalesiyle NYCB kurtulsa da, durum Fed Başkanı Jerome Powell’ı ve Kongre üyelerini bir araya getirdi. Powell, olası sorunlara karşı hazırlıklı olduklarını belirtirken, ABD medyasının raporları da işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor.
Moody’s Analytics’e göre, ABD’deki ticari ofislerin yüzde 20’si boş durumda, bu da 40 yılı aşkın bir süredir en yüksek boşluk oranı anlamına geliyor. Ticari ofislerdeki değer kaybının 660 milyar doları aştığı ve önümüzdeki yıllarda vergi gelirlerinde 1 milyar doları aşan açıkların oluşabileceği belirtiliyor.
S&P Global’ın raporuna göre, ABD’deki ticari ofislerde 2019’dan 2022’nin sonuna kadar 660 milyar dolarlık bir değer kaybı yaşandı. Bu durum, özellikle New York gibi büyük şehirlerin önümüzdeki yıllarda mali açıdan zorlanabileceği anlamına geliyor.
Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu’nun yayınladığı rapora göre, yerel ve bölgesel 300 banka risk altında. Ticari gayrimenkul kredilerindeki düşüşler, bankaların risk altında olmasına sebep olabilir. Yüksek faiz oranları ve hibrit çalışma modellerinin benimsenmesiyle mülk değerlerinde düşüşler yaşandı ve birçok bankanın kredileri mevcut mülk değerlerinin altında.
Çinli yetkililer ise zor durumda olan gayrimenkul geliştiricilerine büyük bir kurtarma paketi sunmayacaklarını belirtti. Konut ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanı Ni Hong, iflas eden şirketlerin iflas etmesi gerektiğini veya yasalara uygun olarak yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yetkililerin konut satışlarını teşvik edeceğini ve uygun fiyatlı konutların geliştirilmesini destekleyeceğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de 300 Banka Risk Altında! Ticari Ofis Krizi Bankaları Zorluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!