G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Ukraynalı Askerlerin Değiştirilmesi Planı: Moraller Düşük, İnsan Gücü Eksikliği!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukraynalı askerlerin ön saflarda uzun süre görev yapmaları sonucunda yorgun düşmeleri üzerine, ülkenin mühimmat sıkıntısının yanı sıra insan gücü eksikliği sorunu da ortaya çıkmıştır. Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, ordunun 500 bin askerin seferber edilmesini istemiş ve bu planın hayata geçirilmesi için çalışmaların devam ettiği bildirilmiştir. Financial Times, Ukraynalı askerlerin uzun süredir ön saflarda görev yaparak çok az ara verdiklerini belirtmiştir.

31 Mart’ta parlamentoya sunulacak olan yeni seferberlik yasası, bu yıl içerisinde 500 bin kişinin askere alınmasını sağlayacak ve halihazırda savaş alanında bulunan yorgun askerlerin değiştirilmesi planlanmaktadır. Ukrayna Savunma Bakanlığı, yaklaşık 330 bin “bitkin” askerin yerine yeni askerlerin alınacağını ve yaralıların yerini alacaklarını açıklamıştır. Ayrıca, savaş alanındaki ihtiyaçlara göre diğer askeri görevlerin de bu seferberlik kapsamında karşılanacağı belirtilmiştir.

Bir Ukraynalı olan İlya isimli asker, cephede iki yıl boyunca görev yapmış ve sadece 25 gün izin kullanabilmiştir. Bu süreçte sürekli olarak görev yapmanın moralini düşürdüğünü ve dinlenmek için rotasyon veya normal tatillerin gerekliliğini vurgulamıştır. Ayrıca, Ukrayna’nın açık uçlu hizmetinin erkekleri cepheye gitmekten çekinmeye teşvik ettiğini ve bu durumun dinlenme imkanlarını kısıtladığını belirtmiştir.

Ukrayna ordusunda yaşanan insan gücü sorunu, ülkenin mevcut savaş şartları ve sürekli olarak ön saflarda görev yapma zorunluluğu ile ilişkilidir. Yorgun düşen askerlerin değiştirilmesini sağlayacak olan 500 bin kişilik seferberlik planı, ülkenin savaş kapasitesini yeniden güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu planın hayata geçirilmesiyle birlikte, ön saflarda görev yapan askerlerin dinlenmeleri ve motivasyonlarının artırılması hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukraynalı Askerlerin Değiştirilmesi Planı: Moraller Düşük, İnsan Gücü Eksikliği!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!