G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,07
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,71
GR. ALTIN2.842,46
BTC2.174.454,44

LGS Sınavı, Öğrencileri Yeni Bir Uygulamayla Karşı Karşıya Bırakıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için gerçekleştirilen hazırlıklar kapsamında, binlerce öğrenci 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak merkezi sınava girecek. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin LGS kapsamında ortaöğretim kurumlarına yerleştirileceğini açıkladı. LGS, öğrenci yerleştirme işlemlerini kapsayan sistemin genel adı olup, merkezi sınav, yerel yerleştirme ve yetenek sınavı olmak üzere 3 farklı sistemle gerçekleşmektedir.

Öğrenciler, LGS’ye başvurularını 18-29 Mart tarihleri arasında e-Okul üzerinden yapabilecekler. Sınavsız öğrenci alan okulları tercih edecek öğrencilerin LGS merkezi sınavına girmesi zorunlu değilken, merkezi sınavı tercih edenler için başvurular e-Okul üzerinden gerçekleştirilecek. Her ilçe için bir sınav merkezi belirlenmiş olup, sınav tarihi öncesinde öğrencilere sınav giriş belgeleri elektronik ortamda duyurulacak.

Öğrencilerin sınav bölgesi, binası, salonu ve sıra bilgileri belirlenmiş olup, sınav giriş belgesinde bu bilgilere yer verilecektir. Sınava girecek öğrencilerin yanlarında sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi bulundurmaları gerekmektedir. Sınavın içeriği ders kitaplarına dayanarak hazırlanan sorulardan oluşacak ve öğrencilerin konuları derinlemesine anlamalarını ve üst düzey düşünme becerilerini geliştirmelerini destekleyecektir.

Sınavda her hangi bir içerik, süre veya yapı değişikliği olmayacak ve öğrencilerin tüm konuları eksiksiz bir şekilde öğrenmeleri gerekecektir. Kemal Bülbül, öğrencilerin ders kitaplarındaki kazanımları anlamalarını ve uygulamalarını önererek, örnek soruların da sınavlara hazırlık sürecinde önemli ipuçları sağladığını belirtti. Son olarak, sınav öncesinde öğrencilere başarılar dilerken, LGS’nin adil ve başarılı bir şekilde gerçekleşmesini temenni etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
LGS Sınavı, Öğrencileri Yeni Bir Uygulamayla Karşı Karşıya Bırakıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!