G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

ABD, Ukrayna’ya 300 Milyon Dolarlık Askeri Yardım Yapacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş, Şubat 2022’den bu yana devam etmektedir. ABD, bu süreçte Ukrayna’ya yaptığı yardımlarla destek vermektedir. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky de ABD’den aldığı desteği güçlendirmek için ziyaretlerini sürdürmektedir. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’ın Ukrayna’ya yardımların devam edeceği yönündeki açıklamasının ardından, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminden yeni askeri yardım açıklaması gelmiştir. Yapılan açıklamaya göre Ukrayna’ya 300 milyon dolarlık yeni askeri yardım yapılacaktır. Bu yardımın, ABD Savunma Bakanlığının maliyet tasarruflarından elde edilen gelirlerle sağlanacağı belirtilmiştir.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, yapmış olduğu açıklamada, 300 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketinin, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) mermileri ve mühimmatı için kullanılacağını ifade etmiştir. Sullivan, bu yardımın Ukrayna’nın silahlarını bir süre daha kullanmasını sağlayacağını ancak yeterli olmadığını vurgulamıştır. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder ise maliyet tasarrufları aracılığıyla yapılan silah yardımının tek seferlik bir durum olduğunu ve sürekli finanse etmek için uygun olmadığını belirtmiştir. ABD Savunma Bakanlığının Ukrayna’ya yardım bütçesi geçen yıl bitmiş olup, Biden yönetiminin ek yardım için Kongre onayı gerekmektedir.

300 milyon dolarlık askeri yardımın, Ukrayna’nın savaş alanındaki ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz olduğu belirtilmiştir. Bu yardım paketinin Ukrayna’ya sadece birkaç haftalık bir süre için yardımcı olacağı ifade edilmiştir. Ancak Sullivan ve Ryder, bu yardımın silah tükenmesini engellemeyeceğini vurgulamışlardır. Şu an için ek yardım bütçesinin Kongre’den geçirilmesi gerekmektedir.

Tüm bu gelişmeler İHA tarafından duyurulmuştur. Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken, ABD’nin Ukrayna’ya yapacağı yeni askeri yardımın sınırlı etkisi olduğu ve daha fazla kaynağa ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır. ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Ukrayna’ya destek sağlamak için çaba gösterdiği ve yeni yardım paketleri için girişimlerde bulunduğu bilinmektedir. Bu süreçte Ukrayna’nın, uluslararası toplumdan aldığı desteğin önemi bir kez daha anlaşılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Ukrayna’ya 300 Milyon Dolarlık Askeri Yardım Yapacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!