G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

Ermenistan Başbakanı: “Toprak Emellerimiz Olmamalı” dedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, gazetecilere açıklamalarda bulunarak, Ermenistan’ın mevcut sınırlarının dışında herhangi bir toprak emelinin olmaması gerektiğini vurguladı. Paşinyan, ülkesinin toprak bütünlüğünü korumak için çalışacaklarını belirtti ve bu konuda hassas olduklarını ifade etti.

Paşinyan, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış anlaşması görüşmelerinin üç temelde yürütüldüğünü belirtti. Bu temellerin, her iki ülkenin de toprak bütünlüğünü kabul etmeleri, sınırların SSCB dönemi idari sınırlarına göre belirlenmesi ve bölgesel ulaştırma yollarının açılması olduğunu açıkladı. Ayrıca, Paşinyan’ın, Azerbaycan’ın Sovyetler Birliği döneminde de var olmayan köyleri talep ettiğini kaydetti.

Başbakan Paşinyan, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) ile ilişkilerini dondurduklarını ve örgüte katılmadıklarını belirtti. Ayrıca, KGAÖ’nün Ermenistan’ın beklentilerine yanıt vermemesi nedeniyle örgütten çekilebileceklerini ifade etti. Rusya ile de ilişkileri değerlendiren Paşinyan, Zvartnots Havalimanı’nda bulunan Rus Sınır Muhafızlarının çekilmesi konusunda Rusya’ya 1 Ağustos’ta bir mektup gönderdiklerini söyledi.

Paşinyan, Ermenistan’ın Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunu da ele aldı. Üyelik için halkın hazır olması gerektiğini belirten Paşinyan, AB ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü ve Avrupa Birliği’nin Ermenistan Misyonu’nun imkanlarının artırılması konusunu değerlendirdiklerini ifade etti.

Tavuş bölgesindeki sınır belirleme çalışmalarını yakından takip edeceklerini söyleyen Paşinyan, Azerbaycan’ın talep ettiği köylerin geçmişten bu yana var olmadığını savundu. Ayrıca, Azerbaycan’da bulunan savaş esirlerinin geri dönüşü konusunda da çalışmaların devam ettiğini ve her gün çaba harcandığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ermenistan Başbakanı: “Toprak Emellerimiz Olmamalı” dedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!