G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Husilerin ABD Gemisine Yaptığı Füze Saldırısı Kızıldeniz’i Karıştırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Husilerin deniz güçlerinin ABD’ye ait Pinocchio gemisine füzelerle saldırıda bulunduğu, saldırıda geminin doğrudan isabet aldığı belirtildi. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, saldırı ile ilgili Telegram ve X sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. Seri, ramazan ayında askeri operasyonları artırarak Filistin halkına destek ve yardım etme sözü verdi.

Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ettiği sürece Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde saldırılarına devam edeceklerini açıkladı. Husilerin eylemleri sonrasında pek çok gemicilik şirketi, Kızıldeniz’deki seferlerini durdurdu. ABD kuvvetleri, Yemen’den atılan füze ve kamikaze dronları düşürdüğünü belirtti.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle Husi kuvvetlerine karşı “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu deniz görev gücü oluşturdu. Kızıldeniz’de İsrail’e destek olduğu için ABD gemisine saldırdığı bildirilen Husi kuvvetlerine ait 3 sürat teknesi, ABD helikopterleri tarafından ateş altına alındı. Husiler, ABD’ye ait bir geminin füze ve kamikaze dronlarla hedef alındığını açıkladı.

31 Ekim 2023’te Husiler, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki göstererek Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu iddia ettikleri ticari gemilere el koymaya başladı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Husilerin Kızıldeniz’deki saldırılarının acilen durması için ABD ve Japonya tarafından sunulan kararı kabul etti. Süveyş Kanalı, küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12’sinin gerçekleştiği en önemli rota olarak dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Husilerin ABD Gemisine Yaptığı Füze Saldırısı Kızıldeniz’i Karıştırdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!