G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,07
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,71
GR. ALTIN2.842,46
BTC2.174.454,44

İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da 35 Bin Müslüman Toplandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Ramazan ayının ilk gününde 35 bin Müslüman, yatsı ve teravih namazları için toplandı. Diğer yandan, Türkiye ve dünyadaki Müslüman topluluklar arasında Ramazan ayı büyük bir heyecanla karşılanırken, Gazze’deki Müslümanlar ise yaşanan saldırılar ve zorluklara rağmen ibadetlerini yerine getirmeye devam ediyor.

Filistin resmi haber ajansı WAFA, Kudüs İslami Vakıflar Dairesi’ne dayandırarak verdiği haberde, İsrail’in Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya girişler konusunda Müslümanlara engeller çıkardığını belirtti. Özellikle gençlere Mescid-i Aksa’ya yaklaşma izni verilmediği vurgulandı. Fakat bu engellemelere rağmen 35 bin kişi, yatsı ve teravih namazları için Mescid-i Aksa’ya akın etti.

İsrail ordusunun, Mescid-i Aksa’ya girmeye çalışan bir Filistinli genci darp ederek gözaltına aldığı da haberde yer aldı. İsrail’in Müslümanları engellemek için getirdiği kısıtlamalara rağmen, binlerce kişi Mescid-i Aksa’da saf tuttu. İsrailli güçlerin, Mescid-i Aksa’ya çıkan kapılardan biri olan Aslanlı (Esbat) Kapıyı tel örgülerle çevirdiği de belirtildi.

Ramazan ayı, Filistin’deki Müslümanlar için İsrail’in kısıtlamalarına ve zorluklarına rağmen önemli bir ibadet ve dayanışma dönemini ifade ediyor. Mescid-i Aksa’da gerçekleştirilen toplu namazlar, İsrail’in baskılarına rağmen Müslümanların inançlarını yaşama çabalarını gösteriyor.

Türkiye ve dünyadaki Müslüman topluluklar, Ramazan ayını büyük bir coşkuyla karşılarken, Filistin’deki Müslümanlar ise buruk bir Ramazan yaşamak zorunda kalıyor. Fakat bu zorluklara rağmen, Filistinli Müslümanlar ibadetlerini yerine getirmekten vazgeçmiyor. Mescid-i Aksa ise, Müslümanlar için kutsal bir mekan olmaya devam ediyor ve İsrail’in kısıtlamalarına rağmen binlerce Müslüman, bu mekanda bir araya gelerek ibadetlerini gerçekleştiriyor.

Sonuç olarak, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik kısıtlamalarına rağmen, Ramazan ayının ilk gününde 35 bin Müslüman’ın Mescid-i Aksa’yı doldurması, Müslümanların bu kutsal mekana verdiği önemi ve inançlarını koruma kararlılığını gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da 35 Bin Müslüman Toplandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!