G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.156.719,38

Gazze’nin Kuzeyindeki Sağlık Çalışanları Ramazan Ayına Aç Girdi: Yardım Bekliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’nin kuzeyindeki sağlık çalışanları, İsrail’in saldırıları nedeniyle Ramazan ayına aç olarak girdi. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, kuzeydeki sağlıkçıların 24 saat boyunca görevlerini yerine getirdiklerini ancak yiyecek bulamadıklarını belirtti. Kudra, bu durumun sağlık çalışanlarını zayıflattığını ve 2 binden fazla sağlık çalışanının iftar veya sahur yapmadan Ramazan’a başlayacağını söyledi. Uluslararası kurumlar ve yardım kuruluşlarından, çalışmalarını sürdürebilmeleri için hazır yemek sağlama çağrısı yapıldı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor ve bu durum Ramazan ayında da etkisini gösteriyor. Bombaların yağdığı Gazze’de binlerce kişi, açlık ve bombalar arasında Ramazan’ı karşılıyor. Sağlık çalışanları ise, sürekli görevlerinin başında olmalarına rağmen yeterli beslenme imkanı bulamadıkları için zayıflıyorlar. Bu durumu aktaran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, uluslararası yardım kuruluşlarından sağlık ekiplerine destek olmalarını ve hazır yemek sağlamalarını istedi.

Gazze’deki sağlık çalışanlarının durumu oldukça endişe verici. 24 saat boyunca görevlerini yerine getiren bu kişilerin, aç karnına çalışmaları ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bozulan beslenme düzeni, sağlık çalışanlarının zayıflamasına ve performanslarının düşmesine neden olabilir. Bu sebeple, Kudra uluslararası kurumların acil şekilde hazır yemek temin etmelerini talep etti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ek olarak, Gazze’deki sağlık çalışanlarının yiyecek bulamama sorunu da gündemde. Bu durum, Ramazan ayında sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına cevap verilemeyeceği anlamına geliyor. Sağlık çalışanlarının aç karnına görev yapmaları, sadece kendi sağlıklarını değil, hastaların sağlığını da tehlikeye atabilir. Bu nedenle uluslararası toplumdan acilen sağlık ekiplerine destek olmaları isteniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’nin Kuzeyindeki Sağlık Çalışanları Ramazan Ayına Aç Girdi: Yardım Bekliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!