G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

SpaceX, Yörüngede 5 Bin 500 Starlink Uydusu! Son Fırlatmalar Gözleri Kamaştırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SpaceX, Elon Musk’ın sahibi olduğu şirket, dün gece Florida’nın Uzay Sahili ve Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden 4 saat arayla toplam 46 Starlink uydusunu fırlattı. Bu uydularla birlikte alçak dünya yörüngesindeki Starlink uydu sayısı 5 bin 500’e ulaştı. Şirketin mevcut izniyle 12 bin uydudan fazlasını yörüngeye yerleştirmesi beklenirken, 30 bin uydunun daha onaylanması için başvuruda bulundu.

Ancak, Avrupa Güney Gözlemevi tarafından yayınlanan bir rapora göre, Starlink uydularındaki elektronik cihazlar 110 ile 188 megahertz arası radyo bantlarına radyasyon sızdırdı. Bu durum, uyduların 10,7 ile 12,7 gigahertz arasındaki frekansları kullanması ve bu frekans bantları dışına yayılarak elektromanyetik kirliliğe neden olmasıyla açıklandı. Araştırmacılara göre bu durum, astronomi gözlemlerini olumsuz etkileyebilir ve gök bilimcilerin çalışmalarını zorlaştırabilir.

Starlink projesi kapsamında SpaceX’in hedefi, dünyanın ulaşılamayan bölgelerine internet sağlamak. Bunun için sürekli olarak yeni Starlink uyduları fırlatmayı sürdüren şirket, 5 bin 500 uyduya ulaşarak önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Ancak, bu başarı bazı eleştirilere de neden oldu.

Uyduların sayısının artmasıyla birlikte, gökyüzündeki cisimleri gözlemleyen astronomların işi de zorlaşıyor. Yapılan bir araştırmaya göre, Starlink uyduları astronomi gözlemlerini olumsuz etkiliyor ve gözlemcilerin çalışmalarına engel oluyor. Bu durum, uyduların sayısının artmasıyla daha da belirgin hale geliyor ve uzayda elektromanyetik kirliliğin artmasına neden olabilir.

SpaceX, yörüngedeki Starlink uydularının sayısını sürekli olarak artırarak dünyanın dört bir yanındaki insanlara internet erişimi sağlamayı hedefliyor. Ancak bu hedef, çevresel etkiler ve astronomi çalışmaları üzerindeki olumsuz etkileriyle birlikte dikkate alınmalı ve denge sağlanmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SpaceX, Yörüngede 5 Bin 500 Starlink Uydusu! Son Fırlatmalar Gözleri Kamaştırdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!