G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

İsrail’in Gazze’ye Zulmü Devam Ediyor: Son 24 Saatte 85 Can Kaybı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda can kaybının son 24 saat içinde 85 artarak 31 bin 45’e yükseldiği açıklandı. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 156 gündür devam eden saldırılarının detayları paylaşıldı. Saldırılarda 130 Filistinlinin yaralandığı ve toplam yaralı sayısının 72 bin 654’e ulaştığı belirtildi. Hayatını kaybedenlerin yüzde 72’sinin çocuklar ve kadınlardan oluştuğu bildirildi. Açıklamada, İsrail’in son 24 saat içinde “8 katliam” gerçekleştirdiği ve enkaz altında kalan ölülerin olduğu ancak güvenlik güçlerinin engellemesi nedeniyle cenazelere ulaşılamadığı vurgulandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik uzun süredir devam eden ablukası ve saldırılarının bir soykırım olduğunu iddia etti. Binlerce masumu öldüren ve Gazze’yi açık hava hapishanesine dönüştüren İsrail’in savaş suçları işlediği belirtildi. Çocuklara karşı acımasız saldırılar düzenleyen İsrail’in toplu mezarları bile bombaladığı ifade edildi.

Gazze’de yaşanan bu acı tablo karşısında uluslararası toplumdan sessiz kalınmaması ve İsrail’in saldırılarının durdurulması için çağrılar yapıldı. Filistinli yetkililer, dünya liderlerine İsrail’i durdurmaları ve Gazze halkının halkına yardım ulaştırılmasına izin verilmesi çağrısında bulundu.

İsrail’in 156 gündür süren saldırılarına karşı Gazze halkının acil insani yardıma ihtiyacı olduğu ve bu yardımların ulaştırılabilmesi için saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı. Saldırılarda ölenler arasında çocuk ve kadınların önemli bir yer tuttuğu ve bu durumun insani bir krize işaret ettiği belirtilerek uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiği dile getirildi.

Son olarak, Gazze’deki saldırıların insanlık dışı ve hukuk dışı olduğu ve bu saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı. İnsan hakları ihlallerinin sonlandırılması ve Gazze halkının yaşam hakkının korunması için uluslararası toplumun gerekli adımları atması gerektiği önemle belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’ye Zulmü Devam Ediyor: Son 24 Saatte 85 Can Kaybı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!