G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Yunanistan Savunma Bakanı: Kadınların Gönüllü Askerlik Çalışması Başlatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, bakanlık olarak kadınların gönüllü olarak askere alınmasını değerlendirdiklerini belirterek, nüfusun yarısını askerlikten muaf tutmanın tutarsız olduğunu vurguladı. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan Dendias, kadınların gönüllü olarak askerlik hizmeti yapması üzerinde çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Dendias, konuya ilişkin yasanın aslında Yunanistan’da 1977 yılından bu yana var olduğunu belirtti. Kadınların gönüllü askerliği için bu öngörünün nasıl uygulanacağına dair Silahlı Kuvvetler liderleri ile görüşmeler yapacaklarını ve önümüzdeki haftalarda nihai açıklamayı yapacaklarını ifade etti. 1977 tarihli yasaya göre, Savunma Bakanı barış zamanlarında gerekli gördüğü hallerde, Silahlı Kuvvetler komutanlarının teklifiyle, ülkenin tamamından ya da belli bölgelerinden kadınları askere çağırabilmektedir.

Yunanistan’da kadınların gönüllü olarak askere alınması konusunda yapılan çalışma, ülkedeki kadınların savunma alanında da aktif rol almalarını sağlayacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan Savunma Bakanı: Kadınların Gönüllü Askerlik Çalışması Başlatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!