G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Konut Kiralarında Zam Sınırı Değerlendirilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Habertürk TV’de canlı yayın konuğu olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Temmuz ayında sona erecek olan konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı hakkında da konuşan Yılmaz, kararın enflasyonist dönemde kiracıları korumak ve gözetmek amacıyla alındığına dikkat çekti.

Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada enflasyonu düşürmenin ve bu ihtiyacı ortadan kaldırmanın asıl önemli olduğunu belirtti. Kararın henüz alınmadığını ve bu yılın ortasına kadar geçerliliğinin devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, temmuz ayına kadar sürelerinin olduğunu ifade etti. Kararın alınması sürecinde etki değerlendirmesi yapılacağını söyleyen Yılmaz, enflasyonun ve kiraların gidişatına bakılarak bir karar alınacağını belirtti.

Yılmaz’ın canlı yayında yaptığı açıklamalar, konut kira zam oranları hakkında merak edilen soruları cevapladı. Kiracıları koruma amacı taşıyan bu kararın enflasyon ve kiralardaki gidişata bağlı olarak şekilleneceği belirtildi. Yılmaz, kararın adil bir şekilde alınacağını ve enflasyonun düşürülmesiyle bu tür sınırlamalara gerek kalmayacağını vurguladı.

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırına ilişkin tartışmalar devam ederken, Yılmaz’ın açıklamaları bu konudaki belirsizlikleri gidermeye yönelik oldu. Temmuz ayına kadar sürenin bulunduğu ve kararın yaklaştığında yeniden değerlendirileceği bilgisi verilen açıklamalar, kiracıları yakından ilgilendiren konut kira zamlarının geleceği hakkında da fikir verdi.

Yılmaz’ın Habertürk TV’deki canlı yayındaki açıklamaları, enflasyon, kiralar ve kiracı hakları konularına ilişkin önemli bilgiler içeriyordu. Kararın alınması sürecine yönelik yapılan açıklamalar, konut kiralarındaki artışların sınırlandırılmasına ilişkin gelecekte atılacak adımlar hakkında ipuçları sundu. Konut kira zamlarının gelecekte nasıl şekilleneceğine dair belirsizlikleri gidermeyi amaçlayan açıklamalar, kiracıların da dikkatle takip ettiği bir konuya açıklık getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Konut Kiralarında Zam Sınırı Değerlendirilecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!