G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

İngiltere’de Binlerce Kişi Gazze’ye Ateşkes İstedi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Londra, İngiltere’nin başkenti, geniş katılımlı bir gösteriye ev sahipliği yaptı. On binlerce kişi, Gazze’de devam eden saldırılara son verilmesi talebiyle bir yürüyüş düzenledi. Hyde Park’tan ABD’nin Londra Büyükelçiliği’ne doğru hareket eden eylemciler, Filistin Dayanışma Kampanyası, Savaşı Durdur Koalisyonu ve El Aksa’nın Dostları gibi sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla toplandı.

Yürüyüş sırasında “Şimdi ateşkes”, “Nehirden denize Filistin özgür olacak” ve “Özgür Filistin” sloganları atıldı. Eylemciler aynı zamanda Başbakan Rishi Sunak’ın, Gazze eylemlerinin marjinal grupların eline geçtiği açıklamalarına da tepki gösterdi. Manchester’dan gelen Chris Roberts, kamuoyunun yürüyüşleri desteklediğini belirtirken, başka bir eylemci Soy ismini vermek istemeyen Fay, ateşkes ve iki devletli çözüm sağlanana kadar yürüyüşlerin sürmesi gerektiğini savundu.

Eylemcilerin bu tür etkinliklere devam etmelerinin hükümetin pozisyonunu değiştirebileceğini düşünen Roberts, protestolar olmazsa hiçbir şeyin değişmeyeceğini belirtti. Fay ise İngiliz hükümetinin Filistinlilerin haklarını görmezden gelmesinin şok edici olduğunu ifade ederek, Başbakan Rishi Sunak’ın açıklamalarını reddetti ve yürüyüşlerin antisemitizmle bir alakası olmadığını vurguladı. Ayrıca, Londra Polisi’nin 11 farklı etkinlik için teyakkuzda olduğu ve 35 binin üzerinde polisin vardiyasında değişiklik yapıldığı belirtildi.

Eylemci Tony Thonecren, hükümetin ve muhalefet partilerinin yürüyüşleri engellemek için gürültü çıkardığını, çünkü bu tür etkinliklerin daha anlamlı hale geldiğini ifade etti. Thonecren’e göre, yürüyüşler sevgi, dayanışma ve insanlık duygularıyla doğuyor. Eski İçişleri Bakanının bu etkinlikleri nefret yürüyüşü olarak nitelendirmesine karşın, katılımcılar arasında Yahudilerin de bulunduğunu ve asıl meselenin Filistin halkının yaşadığı baskı olduğunu belirtti.

Gösteri sırasında Londra Polisi’nin aldığı güvenlik önlemlerine ek olarak, polisin çevre illerden destek aldığı ve bazı polislerin izinlerinin iptal edildiği bildirildi. Bu etkinliklerin bugüne kadar 32,3 milyon sterline mal olduğu ve göstericilere yönelik tutumun devam etmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’de Binlerce Kişi Gazze’ye Ateşkes İstedi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!