G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Birleşmiş Milletler açıkladı: 549’u çocuk olan 10.703 sivil hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde, Ukrayna’daki son durum üzerinde yapılan toplantıda, Birleşmiş Milletler Orta Doğu, Asya ve Pasifik’ten Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mohamed Khaled Khiari tarafından yapılan açıklamada, savaşın Ukrayna’nın doğusundaki konut alanlarına sıçradığı ve Rus güçlerinin köy, kasaba ve şehirleri neredeyse tamamen yok ettiği belirtildi. Khiari, bu durumun endişe verici olduğunu vurguladı.

Khiari ayrıca, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sonucunda 10 bin 703 sivilin öldüğünü ve bunların 549’unun çocuk olduğunu açıkladı. Ayrıca, 20 bin 146 kişinin yaralandığını belirtti. Uluslararası hukuku ihlal eden saldırıların derhal durdurulması gerektiğini ve sivillere karşı gerçekleştirilen tüm saldırıların kınandığını söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi İnsani Yardım Finansman ve Kaynak Nakil Birimi Direktörü Lisa Doughten ise sivillere karşı yapılan saldırıların uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiğini belirtti ve tarafların sivilleri koruması gerektiğini vurguladı. Ancak Doughten, insani yardımın ulaştırılmasında hala ciddi engellerle karşılaştıklarını söyledi.

Özellikle Rusya tarafından ilhak edilen Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerine insani yardım ulaştırmanın zor olduğunu belirten Doughten, yaklaşık 1,5 milyon insanın hayat kurtarıcı insani yardıma erişemediğini bildirdi. Bu durumun insani yardım ulaştırma konusunda önemli bir engel oluşturduğunu aktardı.

Khiari ve Doughten, Birleşmiş Milletler’in sivillere karşı yapılan saldırıları kınadığını, uluslararası hukuka aykırı olan bu saldırıların derhal son bulması gerektiğini ve tüm tarafların insani yardımın ulaştırılmasına yönelik çabaları desteklemesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, savaşın sona erdirilmesi ve barışın sağlanması için uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çektiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Birleşmiş Milletler açıkladı: 549’u çocuk olan 10.703 sivil hayatını kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!