G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Edirne’de Yüksek Kazanç Vaadiyle Dolandırıcılık Operasyonu: 8 Milyon TL Haksız Kazanç Ele Geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Operasyon kapsamında, şüphelilerin sahte araç kiralama siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirdikleri dolandırıcılık olaylarında 8 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Edirne merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda 23 şüpheli yakalanmış olup, 12 şüpheli tutuklanırken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 5 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

Operasyon, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından “Nitelikli Dolandırıcılık Çerçevesinde Projeli Dosya Operasyonu” adı altında gerçekleştirildi. Son beş ay içerisinde ülke genelinde 193 nitelikli dolandırıcılık olayının yaşandığı belirlenirken, bu olaylarda şüphelilerin toplamda 8 milyon TL haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında Edirne merkezli olarak Mersin, Adana, Şanlıurfa, İstanbul ve Samsun’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Yapılan operasyonlarda 23 şüpheli yakalanırken, içlerinden 12’si tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 şüpheli ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şüphelilerin sahte araç kiralama siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden haksız kazanç elde etme çabaları, polis ekiplerinin operasyonu ile son buldu. Ancak 5 firari şüphelinin hala yakalanamadığı belirtildi. Operasyon kapsamında yurtdışına kaçtığı tespit edilen 2 şüphelinin ise işlemlerinin dosya üzerinden takip edileceği bildirildi. Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı halkın dikkatli olması ve şüpheli durumlarda güvenlik birimlerine başvurması istendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Edirne’de Yüksek Kazanç Vaadiyle Dolandırıcılık Operasyonu: 8 Milyon TL Haksız Kazanç Ele Geçirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!