G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Dikkat Çeken Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılması niyetinde olduklarını açıklarken, son iki ayda 420 binden fazla ev sahibinin kapısını çaldıklarını ve elde ettikleri bilgilerle fiili durumu karşılaştırdıklarını belirtti.

Mehmet Şimşek, CNN Türk kanalında yaptığı konuşmada kayıt dışılık ile mücadele edeceklerini ve harcamaları gözden geçirerek daha verimli alanlara yöneltmeyi planladıklarını aktardı. Ayrıca, kayıt dışılık ile mücadele ederek bütçe açığını kalıcı bir şekilde kontrol altına alacaklarını belirtti.

Bakan Şimşek, Haziran ayından itibaren düşük KDV oranıyla fiş kesilmesini önlemek için yeni POS cihazlarının kullanılacağını duyurdu. Bu yöntemlerle kayıt dışı ekonomi ile etkin bir mücadele yürütüleceğini vurguladı.

Kira sözleşmeleriyle ilgili düzenlemeler hakkında da konuşan Şimşek, yaklaşık 420 bin ev sahibinin kira beyannamesi vermesi için ziyaret ettiklerini ve bu beyannamelerin zamanında verilmesini sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirtti. Amacın gönüllü uyumu artırarak vergi beyannamelerinin doğru şekilde verilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin kaynağa erişiminde sorun olmadığını belirten Bakan Şimşek, Türkiye’de gelecek aylarda ciddi kredi not artışlarının olacağını ifade etti. Bu kredi not artışlarının Türkiye’nin ekonomik durumuna güveni artıracağını ve uluslararası yatırımcıların ülkeye daha fazla yatırım yapmasını teşvik edeceğini söyledi.

Sonuç olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomik istikrarını korumak ve kayıt dışılıkla mücadele etmek için çalışmalarına devam edeceklerini ve vatandaşların vergi beyannamelerini düzenli olarak vermesi konusunda bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Gelecek aylarda Türkiye’nin kredi notunun artmasıyla ekonomide olumlu gelişmelerin yaşanması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Dikkat Çeken Açıklamalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!