G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Özel Okullarda Öğretmenlere Sunulan Düşük Maaş Skandalı: “Çok Kırgın, Üzgün ve Öfkeliyim!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel okullarda düşük maaşlar konusu bir kez daha gündeme geldi. Bir öğretmenin yaşadığı deneyim, bu sorunu bir kez daha ortaya koydu. İş görüşmesi sırasında öğretmene haftada 7 gün, 3 ay deneme süreci içinde çalışması karşılığında 6 bin 500 TL maaş teklif edildi. Öğretmen, bu duruma tepki göstererek “Çok kırgınım, üzgünüm ve öfkeliyim.” dedi.

Öğretmen, Eskişehir’de bir anaokuluyla yaptığı iş görüşmesinde detayları paylaştı. İlk 3 ay deneme süresi içinde haftanın her günü, saat 12 ve 16 arası çalışma koşuluyla maaş teklif edildi. Hafta sonu ise 4 farklı atölye planlaması istendi. Bunun karşılığında aylık 6 bin 500 TL önerildi.

Öğretmen, itirazlarının ardından deneme süresinin 1 aya düşürüldüğünü ancak haftanın 7 günü çalışma şartıyla maaşın asgari ücretle devam edeceği bilgisini aldığını belirtti. Okul müdürünün, velilere göstermek için sertifika alma zorunluluğundan da bahseden öğretmen, bu durumun kendisini kırgın, üzgün ve öfkeli hissettirdiğini ifade etti.

Gazi Üniversitesi mezunu olan öğretmen, mesleğin değersizleştirilmesine ve öğretmenlerin asgari ücretle çalışmaya zorlanmasına tepki gösterdi. Binlerce meslektaşının benzer sıkıntılar yaşadığını belirten öğretmen, öğretmenlerin maruz kaldığı bu durumu eleştirdi. Öğretmenlerin hak ettikleri değeri görememesi ve adil bir ücret alamamaları, eğitim sistemi içindeki önemli bir sorun olarak görülmektedir.

Sonuç olarak, özel okullardaki düşük maaşlar konusu öğretmenler arasında büyük bir gündem maddesi olarak yerini korumaktadır. Öğretmenlerin değerlerinin azımsanması ve adil olmayan çalışma koşullarına maruz kalmaları, eğitim sisteminin temel sorunlarından biri olarak öne çıkmaktadır. Bu tür durumların yaşanmaması ve öğretmenlerin hak ettikleri değeri görmeleri için sistematik bir düzenleme yapılması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özel Okullarda Öğretmenlere Sunulan Düşük Maaş Skandalı: “Çok Kırgın, Üzgün ve Öfkeliyim!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!