G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

İsrail Başbakanı Netanyahu: “Refah’a Kısa Süre İçinde Saldıracağız!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’nin güneyinde bulunan Refah kentine karadan saldırı yapmadıkları takdirde savaşı kaybedeceklerini belirtti. Gazze’de 1,5 milyon Filistinlinin bulunduğu Refah kentine gerçekleşecek olan kara işgaline dair bir askeri mezuniyet töreninde konuşan Netanyahu, İsrail ordusunun Hamas’ın son kalesi olarak gördüğü Refah da dahil olmak üzere Gazze’nin tüm bölgelerinde faaliyet göstereceğini açıkladı. İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, Refah’a yönelik hareket etmemeleri durumunda savaşı kaybedeceklerini belirten Netanyahu, Refah’ın tahliyesini ve bu bölgeye saldırı için plan hazırlanmasını istemişti.

Netanyahu’nun talimatı üzerine İsrail ordusu, Refah’ın tahliyesi ve saldırı planını Savaş Kabinesi’ne sundu. İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz’ın Washington’da yaptığı görüşmelerde, Refah’a yönelik müdahalenin gerekli olduğunu vurguladığı belirtilmişti. Gazze’nin güneyinde Mısır sınırında konumlanan Refah kenti, İsrail saldırıları öncesi yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. Ancak İsrail’in 7 Ekim saldırıları sonucunda Gazze Şeridi’nde 1,9 milyon kişinin yer değiştirmesiyle, 1,5 milyon kişi Refah’a sığınmıştı. Yerinden edilen Filistinlilerin bir kısmı kuzeyden gelerek Refah’ın nüfusunu 5 kat artırmıştı.

Refah’a sığınan Filistinliler, yetersiz konut sorunuyla karşı karşıya kalmış ve derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi vermeye başlamışlardı. İsrail güçleri, Refah kentine sık sık hava saldırıları düzenliyor ve bu durum sivillerin güvenliği açısından endişe yaratıyordu. Eğer İsrail’in Refah kentine kara saldırısı başlatması durumunda, Gazze Şeridi sakinlerinin sığınacak bir yer bulma konusunda ciddi zorluklarla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyordu. Netanyahu’nun Refah’a yapılacak kara saldırısını sık sık gündeme getirmesi ve hazırlıklarını tamamlaması, bölgedeki tansiyonu yükseltmeye devam ediyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Başbakanı Netanyahu: “Refah’a Kısa Süre İçinde Saldıracağız!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!