G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

Türk Telekom, ‘Dijitalde Hayat Kolay’ Projesi ile Kadınlara Destek Vermeye Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Telekom, ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesinin yeni döneminde, daha önce 15 bin kadına ulaşan başarılı bir proje ile kadınlara dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama eğitimleri sunarak ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif ve eşit bir şekilde yer almalarına katkıda bulunuyor. Projeye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde duyurulan yeni dönemde, deprem bölgesindeki kadınlar öncelikli olarak desteklenerek, 40 girişimci kadına mentörlük, 20 girişime hibe desteği sağlanacak.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, projenin yeni dönemi ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik ederken teknolojinin faydalı ve iyilik getiren projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde projenin yeni dönemine başladıklarını duyurmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Türk Telekom, TOBB, UNDP ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürütülen ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi kapsamında kadınlara dijital eğitimler sunarak ürettikleri ürünleri dijital platformlarda pazarlamalarına olanak sağlıyor.

Türk Telekom’un hız kesmeden sürdürdüğü sosyal sorumluluk çalışmalarıyla, kadınlara dijital yetkinlik kazandırmayı ve girişimciliği desteklemeyi amaçladığı projenin yeni dönemi için açıklamalarda bulunan CEO Ümit Önal, katılımcıların memnuniyet oranının yüksek olduğunu belirtti. Projeye katılan kadın girişimcilere sağlanan desteklerin başarısının, satışlarda artış ve yeni müşteriler kazanma şeklinde ölçüldüğünü belirtti. Projenin yeni döneminde deprem bölgesindeki kadın girişimcilere öncelik verileceğini vurguladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kadın girişimciliğini geliştirmek ve kadınların iş hayatında daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla projeye verdikleri desteği belirtti. Kadınların teknolojik yetkinliklerini artırarak ekonomik büyümeye katkıda bulunacaklarını ifade etti. UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ise, kadınlara yapılan yatırımın bölgenin toparlanmasına yardımcı olacağını belirtti. Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır da, projenin deprem bölgesindeki kadınlara odaklanarak daha kapsayıcı bir ekonomiye katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni dönemde 20 kadın girişime hibe desteği sağlanacak ve 15 bin kadına ulaşılması hedeflenen proje kapsamında katılımcılar, e-ticaret ve pazarlama konularında uzmanlar tarafından mentorlük desteği alacaklar. Deprem bölgesinden ve etkilenen kadınlara öncelik tanınacak bu desteklerle, kadınların ekonomik katılımının artırılması hedefleniyor. Tüm Türkiye’den kadın girişimcilere açık olan projeye deprem bölgesinden başvuranlar ise öncelikli olarak değerlendirilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Telekom, ‘Dijitalde Hayat Kolay’ Projesi ile Kadınlara Destek Vermeye Devam Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!