G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

Rekabet Kurulu Nesine.com’a Büyük Para Cezası Verdi, İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu’nun, D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık AŞ’ye, yani Nesine.com’a 77 milyon 708 bin 195 lira idari para cezası verme kararı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği gerekçesiyle alındı. Şirketin münhasırlık içeren anlaşmaları nedeniyle yürütülen soruşturma tamamlandı. Kurul, D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık AŞ’ye cezanın yanı sıra bazı yükümlülükler getirdi. Bu yükümlülükler arasında, spor kulüpleriyle yapılan reklam, tanıtım ve sponsorluk sözleşmelerinde münhasırlık içeren hükümlerin kaldırılması ve forma üzerindeki alanlar haricinde yer alacak münhasırlık hükümlerinin olmaması bulunmaktadır.

Forma üzerinde bulunan alanlar dışında spor kulüpleriyle yapılacak reklam, tanıtım ve sponsorluk sözleşmelerinde münhasırlık içerecek hükümler bulunmaması kararlaştırıldı. Spor kulüplerinin saha reklamlarına yönelik teşebbüsler ile yapılan sözleşmelerde de benzer şekilde münhasırlık içeren hükümlerin kaldırılması gerektiği belirtildi. Mackolik İnternet Hizmetleri Ticaret AŞ ile reklam ve hizmet alımına yönelik yapılacak sözleşmelerde de münhasırlık içeren hükümlere yer verilmemesi yükümlülüğü getirildi.

Özetle, Rekabet Kurulu, D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık AŞ’ye yüksek bir idari para cezası vererek münhasırlık içeren anlaşmalar yapmalarını engellemeyi amaçlamaktadır. Bu kararın uygulanmasıyla spor kulüpleri arasında daha adil bir rekabet ortamı sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca, benzer durumların yaşanmaması için diğer şirketlere de önleyici tedbirler alınmaktadır. Bu kararın tebligatının ardından belirlenen süre içinde gerekli düzenlemelerin yapılması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rekabet Kurulu Nesine.com’a Büyük Para Cezası Verdi, İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!