G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.559,34

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva Filistin’e Desteğini Yineledi: “Filistin Halkının Onurlu Bir Yaşam Hakkı Var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya’nın başkenti Brasilia’da gerçekleşen 4. Ulusal Kültür Konferansı’nın açılış törenine Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva da katıldı. Konferansta Filistin bayrağını açan Silva, Filistin’e verdiği desteği yineledi. Yaptığı konuşmada, Filistin halkının onurlu bir yaşam ve kendi devletini kurma hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Silva, Gazze’ye yapılan İsrail saldırısını hatırlatarak bu olayın Gazze’de gerçekleşen en ölümcül saldırılardan biri olduğunu belirtti. 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılar nedeniyle Filistinlilere insani yardım ulaştırılmasının zorlaştığını da dile getirdi. Brezilya lideri, March 2’de Saint Vincent ve Grenadinler’de düzenlenen bir zirvede de benzer açıklamalarda bulunarak uluslararası toplumun Filistin’e kayıtsız kaldığını söyledi.

Lula da Silva, Filistin’deki son gelişmeleri gündeme getirdiği için eleştirilere maruz kaldığını ifade etti ancak zamanın onun haklı olduğunu göstereceğine inandığını belirtti. Filistin halkının özgür bir şekilde yaşama ve kendi devletini kurma hakkının tanınması gerektiğini savunan Silva, insanların yiyecek almak isterken ölümle karşı karşıya kalmamaları gerektiğini vurguladı.

Brezilya Devlet Başkanı, Filistin’e desteğini sürekli olarak dile getirirken uluslararası alanda da bu konuda daha fazla duyarlılık oluşturulması gerektiğini savunuyor. Silva, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek uluslararası toplumun bu konuda daha aktif bir rol oynaması gerektiğini ifade etti. Son olarak, Silva’nın Filistin halkına yönelik desteği ve çabaları uluslararası medya tarafından da geniş bir şekilde yansıtılmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva Filistin’e Desteğini Yineledi: “Filistin Halkının Onurlu Bir Yaşam Hakkı Var”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!