G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Müfredat Değişikliği Açıklaması: Kademeli Uygulama 2024-2025’te Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yeni müfredat değişikliğinin kademeli olarak uygulanacağını duyurdu. Bu değişiklik 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında 1’inci, 5’inci ve 9’uncu sınıflarda başlayacak. Bakan Tekin, müfredatın tanıtımının yapıldıktan sonra uygulanacağını belirtti.

Bakan Yusuf Tekin, konuyla ilgili yapılan çalışmaların tamamlandığında, halka duyurulacağını söyledi. Müfredatın detayları hakkında da bilgi veren Tekin, Talim Terbiye Kurulu’nun 800 sayfalık ders programlarını incelerken uzman akademisyenler ve öğretmenlerle çalıştığını vurguladı. Yeni müfredatın, çocukların eğitim düzeylerine uygun olacağını ve öğrencilerin zorunlu derslerde standart bir seviyede olacağını belirtti.

Sosyal medyada çıkan iddialara da cevap veren Bakan Tekin, matematik müfredatında yapılan değişikliklerin alanında uzman kişiler tarafından incelendiğini ve öğrencilerin gereksinimleri doğrultusunda şekillendirildiğini ifade etti. Yeni müfredatta lisans düzeyinde olan bilgilerin zorunlu eğitim çağında olup olmadığının detaylı bir şekilde incelendiğini ve bu konuda çalışan komisyonların verdiği raporlar doğrultusunda kararlar alındığını belirtti.

Bakan Tekin, yeni müfredatın onaylanmasının ardından uygulanacak süreci de açıkladı. Yapılan çalışmaların yüzde 80’inin tamamlandığını ve yeni müfredatın önümüzdeki eğitim öğretim yılında belirlenen sınıflarda uygulanmaya başlayacağını dile getirdi. Ayrıca, öğrencilerin mağdur olmaması için konuların birbirini izlemesi konusunda önemli bir düzenleme yapıldığını ve her kademede yeni başlayan öğrencilerin bu müfredatla başlayacaklarını belirtti.

Sonuç olarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yeni müfredat değişikliğiyle ilgili açıklamaları, uygulamanın kademeli olarak gerçekleşeceğini ve öğrencilerin eğitim düzeylerine uygun bir müfredatın hazırlanacağını ortaya koymaktadır. Bu değişiklikler, eğitim sisteminde önemli bir dönüşümü beraberinde getirecek ve öğrencilere daha kaliteli bir eğitim imkanı sunmayı amaçlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Müfredat Değişikliği Açıklaması: Kademeli Uygulama 2024-2025’te Başlıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!