G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Anagold Madencilik İçin Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararına İdare Mahkemesinden Durdurma Kararı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anagold Madencilik, Çöpler Kompleks Madeni 2. Kapasite Artışı ve Flotasyon Tesis Projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu kararı aldı. Ancak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Erzincan İdare Mahkemesi’nde projenin iptali için dava açtı ve yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

TMMOB, projenin çevreye zarar vereceği, asit maden drenajının topraktaki mineralleri yok edeceği, ve çevresel etki sürecine katılım ilkesinin ihlal edildiğini iddia etti. Mahkeme, belgeleri incelemek için ön araştırma raporu, yerinde yapılan incelemelere ait fotoğraflar ve numunelere yapılan analiz sonuçları 13 Şubat’taki maden faciasını da içerecek şekilde talep etti.

Mahkeme ayrıca, olaya ilişkin değerlendirme yapılabilmesi için gerekli bilgi ve belgelerin temin edilmesi için ilgili yerlere başvurulmasını kararlaştırdı. Bilirkişilerden istenen belgelerin 3 gün içinde verilmesi de karara bağlandı. Anagold Madencilik cevap hakkını kullanarak mahkemenin isteklerine yanıt verecek.

Bu gelişmelerle birlikte, Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden projesi geleceği belirsiz bir duruma girmiş oldu. TMMOB’un yürütmeyi durdurma kararı kazanması, projenin geleceğine ilişkin belirsizlikleri artırdı. Çevreciler ve yerel halk ise projenin iptal edilmesi yönündeki kararları memnuniyetle karşıladı.

Öte yandan Anagold Madencilik, projenin çevresel etkileri konusunda daha önce yapmış olduğu açıklamalarda proje alanında alınacak önlemleri ve projenin olumlu sonuçlarını vurgulamıştı. Şirketin önümüzdeki süreçte alacağı kararlar ve yürüteceği adımlar merakla bekleniyor. Erzincan İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın maden projesi üzerindeki etkileri ise ilerleyen günlerde netleşecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anagold Madencilik İçin Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararına İdare Mahkemesinden Durdurma Kararı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!