G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

Almanya Başbakanı: “Rusya’da Yayınlanan Ses Kaydı Skandalı Hızla Aydınlatılacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Alman hava kuvvetleri subayları arasında Ukrayna’ya destek konusunda yapılan görüşmelerin ses kaydının Rusya’da yayınlanmasına ilişkin olayın hızla aydınlatılacağını belirtti. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın 3. yılında olduğu biliniyor. Savaş öncesinde Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’da yer alan köprüye yönelik bir saldırı planı yapıldığı ses kayıtlarında belirtilmişti. Bu olay, Rus medyası tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Vatikan’da yaptığı açıklamada, ses kayıtlarının Rusya’da yayınlanmasını ciddi bir mesele olarak gördüğünü dile getirdi. Scholz, “Dış politikada ciddi bir sorun olup olmadığını kontrol ediyoruz. Bu nedenle bu konuyu hızla ve titizlikle aydınlatmak önemli.” dedi. Ses kaydında Alman subaylarının Taurus füzelerinin Rusya’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası’ndaki köprüyü imha edebilme ihtimalini tartıştığı belirtiliyor.

Görüşmede Kiev hükümetinin talep ettiği füzelerin Ukrayna’ya ulaştırılması konusunda siyasi iradenin yetersiz olduğu kaydedildi. Görüşmeye, Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ingo Gerhartz’ın da katıldığı ve görüşmenin Alman Savunma Bakanı Boris Pistorius’a bilgi vermek amacıyla yapıldığı belirtiliyor. Ses kaydının nasıl Rusya medyasına sızdırıldığı da araştırılıyor.

Almanya Savunma Bakanlığı, ses kaydının nasıl ele geçirildiğini araştırmakta ve Almanya Askeri İstihbarat Teşkilatı’nın konuyla ilgili gerekli önlemleri aldığı belirtiliyor. Ses kaydının internet üzerinden Webex platformu aracılığıyla yapıldığı biliniyor. Alman hava kuvvetleri subaylarının Ukrayna’ya destek konusundaki görüşmelerinin bu şekilde ifşa edilmiş olması uluslararası ilişkiler açısından da hassas bir konu haline gelmiştir. Almanya Başbakanı Scholz, bu olayın aydınlatılması için gerekli adımların atılacağını ve sorumluların belirleneceğini vurgulamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya Başbakanı: “Rusya’da Yayınlanan Ses Kaydı Skandalı Hızla Aydınlatılacak”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!