G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

Hazine Bakanı Şimşek ve ABD Hazine Bakanı Yellen IMF İddialarını Yalanladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ABD’den IMF ile görüşme yapmak için destek istendiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi. Geçtiğimiz günlerde, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G20 toplantıları kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile görüşmüştü. Janet Yellen, Türkiye ve ABD’nin bölgesel sorunları çözmek için nasıl birlikte çalışabileceğini Mehmet Şimşek ile görüştüğünü ve ikili ilişkilerin önemini vurguladığını belirtti. Bu görüşme sonrası IMF odaklı iddialar ortaya atıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasına göre, basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarından çıkan “Seçim sonrası IMF ile görüşme yapmak için ABD’den destek istendiği” iddiaları yanlış. Mehmet Şimşek, G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı sırasında Janet Yellen ile bölgesel ve küresel ekonomik gelişmeleri ele aldığı bir görüşme gerçekleştirdi. IMF ile ilgili herhangi bir başlık konuşulmadı ve Şimşek, çok taraflı kalkınma bankaları ve ülkelerle ilişkileri güçlendirecek hususlarda görüş alışverişinde bulundu.

Açıklamada, piyasalarda güvensizlik ve tedirginlik yaratmaya yönelik spekülatif haberlerin kasıtlı olarak yayıldığı ve bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin öneminin altı çizilirken, Mehmet Şimşek’in Janet Yellen ile yaptığı görüşmenin işbirliğini güçlendirecek konular üzerine odaklandığı belirtildi.

Her ne kadar bazı çevreler tarafından IMF odaklı iddialar ortaya atılsa da, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklama bu iddiaların doğru olmadığını ortaya koydu. Türkiye’nin ekonomik durumu ve bölgesel ilişkileri üzerine yapılan görüşmelerin IMF ile ilgili olmadığı vurgulanırken, Mehmet Şimşek’in çok taraflı kalkınma bankaları ve ülkelerle işbirliğini güçlendirmeye odaklandığı belirtildi.

Sonuç olarak, ABD’den IMF ile görüşme yapmak için destek istendiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve Türkiye’nin bölgesel ve küresel ekonomik gelişmeleri ele almak amacıyla yapılan görüşmelerde IMF’in gündemde olmadığı açıklandı. Açıklamanın ardından, piyasalarda spekülasyon yaratmaya çalışan haberlere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine Bakanı Şimşek ve ABD Hazine Bakanı Yellen IMF İddialarını Yalanladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!