G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Maltepe’de Sanat Dolu Bahar Etkinlikleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, mart ayında sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Kapalı gişe tiyatro oyunlarından dünya çapında müzik topluluklarının konserlerine, sergilerden çocuk oyunlarına kadar geniş bir etkinlik yelpazesi sunuluyor.

Sanatın Buluşma Noktası: Sergi Açılışları

Heykel sanatçısı Metin Kar, fotoğraf ve dijital resim sanatçısı Ömer İzgeç ve visual artist Yurdagül Mehmedoğlu’nun “Puslu Parça” isimli sergiyle başlayacak etkinlikler. Ardından İsmail Yıldırım ve Erdal Ünal’ın “Karşılaşmalar”, Hurşit İlbeyi’nin “Kadınca Dünya”, Sema Hatun Türker’in “Düşler ve İzler” isimli sergiler sanatseverlerle buluşacak. 

Müzik Şöleni: Ünlü Topluluklar ve Müzisyenler

Meksika’nın ünlü klasik gitar topluluğu “Ensamble Clasico De Guitarras” Maltepe’de sahne alacak. Azerbaycan müziği ile cazı birleştiren Alafsar Rahimow ve piyanist Dengin Ceyhan da unutulmaz konserlerle müzikseverlerle buluşacak. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Flüt Sanat Dalı öğrencileri ise çeşitli dönemlerden eserlerle unutulmaz bir konser verecek. 

Özel Programlar: Anma ve Kutlama

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Türk halk müziğinin güçlü sesi Özlem Özdil sahne alacak. Aşık Veysel Şatıroğlu ve halk müziği sanatçısı Ender Balkır da özel bir programla anılacak. Şair ve yazar Şükrü Erbaş’ın 40. sanat yılı kutlama programında Feryal Öney ve Pelin Batu da yer alacak. 

Tarih ve Müzik Bir Arada: Konserler ve Sunumlar

Maltepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü konseriyle sahne alacak. Tarihçi Sinan Meydan’ın Çanakkale konulu sunumu ve Türk Sanat Müziği Korosu’nun “Bir Ramazan Gecesi” konseri de unutulmaz anlar yaşatacak. 

Tiyatro Şöleni: Ulusal ve Uluslararası Oyunlar

Dünya Tiyatrolar Haftası kapsamında ulusal ve uluslararası oyunlar Maltepeli izleyicilerle buluşacak. “Mouthpiece”, “Uyandığımda Sesim Yoktu”, “Doğu Ekspresi’nde Cinayet” gibi oyunlar tiyatro severlere keyifli anlar yaşatacak. Ünlü oyuncuların performansları ve çocuk oyunları da etkinlikler arasında yer alacak.

9 Çocuk Oyunu Sahnelenecek

Maltepeli çocuklar için Çizgi Kukla Tiyatro “Renkli Balık Yeni Dünyalar Kâşifi”, Ece Pro “Dikkat Dikkat”, Bah Çocuk Tiyatrosu “Fipsi’nin Doğum Günü”, Vagon Sanat “Karagöz Çanakkale Yolcusu”, Çisenti Çocuk “Kral’ın Yeni Giysileri” , Tiyatro Yeniden “Laboratuvar Sihirbazları”, Tiyatro Yeniden “Jules Verne ile Zamanda Yolculuk”, Tiyatro Ofisi “Şarlo”, Labirent Çocuk Tiyatrosu “Einstein” isimli çocuk tiyatro oyunları sahnelenecek. 

Maltepe Belediyesi, sanatseverlerin kaçırmaması gereken bir etkinlik programını tüm Maltepeliler ‘in beğenisine sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Maltepe’de Sanat Dolu Bahar Etkinlikleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!