G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.158.148,64

Eski ABD Büyükelçisi, 40 Yıl Boyunca Küba için Casusluk Yaptığını İtiraf Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin eski Bolivya Büyükelçisi Victor Manuel Rocha, 40 yıldan uzun süredir Küba için casusluk yaptığını itiraf etti. Rocha, 1981 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başladı ve 73 yaşında suçlu olduğunu kabul etti. Küba için casusluk yapmak, para transferi sahtekarlığına bulaşmak ve yanlış beyanda bulunarak ABD pasaportu almaktan suçlanıyor. Rocha’nın cezası 12 Nisan’daki duruşmada belirlenecek.

Rocha, yıllardır Küba’ya casusluk yaptığını itiraf ettiği elde edilen gizli belgelerde belirtiliyor. Bu belgelerde, eski Küba Devlet Başkanı Fidel Castro için “komutan” ve ABD için “düşman” ifadelerinin kullandığı tespit edilmiştir. 2022 yılının Kasım ayında bir FBI ajanıyla iletişim kurduğu kaydedilen Rocha’nın, Küba İstihbarat Servisi’nde görevli olduğunu iddia ederek “Havana’daki bir arkadaşından haber getirdim” dediği belirtiliyor.

Rocha’nın FBI ile üç farklı buluşma gerçekleştirdiği belgelerde belirtilmiştir. Bu buluşmalarda Küba’ya casusluk yaptığına dair detaylar verdiği ve kendisinden ve Küba’dan bahsederken “biz” ifadesini kullandığı ifade edilmiştir. Başka hiçbir detaya girilmeyen bu buluşmalarda sadece casusluk faaliyetleri hakkında konuştukları aktarılmıştır.

Victor Manuel Rocha’nın casusluk faaliyetlerine dair itiraflarının ardından, duruşma süreci ve cezasının ne olacağı merak ediliyor. Rocha’nın yıllardır devam eden casusluk faaliyetlerinin nasıl keşfedildiği ve hangi yöntemlerle Bureau of Investigation (FBI) ile temas kurduğu da dava sürecinde ortaya çıkabilir. Rocha’nın bu faaliyetlerinin Küba ve ABD arasındaki ilişkilere nasıl yansıdığı da dikkatle takip edilmelidir. Sonuç olarak, Rocha’nın itirafları ABD ve Küba arasındaki diplomasiyi etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak görülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski ABD Büyükelçisi, 40 Yıl Boyunca Küba için Casusluk Yaptığını İtiraf Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!