G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.157.062,69

Karadeniz’in Nadir Görülen Kalkan Balığı: 7 Bin TL’ye Satıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’nin Pazar ilçesinde, Karadeniz’de nadir görülen kalkan balığı balıkçı ağına takıldı. Balığı Kardeşler Balıkçılık adlı işletmeye getiren esnaf, 7 kg ağırlığındaki balığı tezgaha koyarak satışa sundu. Kalkan balığı hemen 7 bin TL’ye alıcı buldu ve müşterilere satıldı.

Pazar ilçesindeki Kardeşler Balıkçılık’ta satılan kalkan balığı, askıya asılınca vatandaşların ilgisini çekti. Bazıları bu nadir anları ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekmeyi tercih etti. Balıkçı esnafı Murat Kurt, Karadeniz’de genellikle nisan ve mayıs aylarında görülen kalkan balığının pahalı ve nadir bir balık olduğunu belirtti. Kurt, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde daha fazla rağbet gördüğünü söyledi. Bugün tezgaha gelir gelmez kilosu bin TL, toplamda ise 7 bin TL’den satılan kalkan balığı, özel ağlarla ve bazen hamsi ağlarında yakalanabildiğini açıkladı.

Kurt, kalkan balığının Karadeniz’de az yakalandığı için fiyatının yüksek olduğunu vurgulayarak, müşterilerin bu balığı özel olduğu için isteyerek aldığını söyledi. Karadeniz’de bulunan kalkan balıklarının nadir olması sebebiyle iyi fiyatlarla satılabildiğini belirten Kurt, balığın lezzetinin de bu fiyatı hak ettiğini ifade etti.

Kalkan balığı genellikle özel ağlarla ve belirli aylarda yakalanan bir tür olduğundan, nadir görüldüğünde fiyatı oldukça yüksek olabilmektedir. Pazar ilçesindeki bu olay da kalkan balığının ne kadar rağbet gördüğünü ve fiyatının ne kadar değerli olduğunu gözler önüne serdi. Balıkçı esnafı ve müşteriler ise bu nadir balığı görmek ve almak için sıraya girmiş gibi görünüyor. Her geçen gün azalan kalkan balığı popülasyonu, onu daha da değerli kılıyor ve fiyatını arttırıyor. Balıkçılar ve müşteriler, bu nadir balığı yakalayarak ya da satın alarak hem lezzetli bir balık yeme fırsatı buluyor hem de nadir bir deneyim yaşamanın keyfini çıkarıyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karadeniz’in Nadir Görülen Kalkan Balığı: 7 Bin TL’ye Satıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!