G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.157.062,69

Gençlere Müjde! 18 Yaşına Giren Herkes İçin Geçerli Genç Kart Uygulaması Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve sanat etkinliklerine erişimi artırmak amacıyla, Genç Kart uygulaması hayata geçirildi. Gençler için 1 yıl geçerli olacak kart, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Cumhurbaşkanı’nın kararı doğrultusunda Resmi Gazete’de duyurulan uygulama sayesinde gençler, bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerinden ücretsiz ya da indirimli olarak faydalanabilecekler.

Genç Kart sahipleri, Güzel Sanatlar, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları ve İstanbul Atatürk Kültür Merkezi gibi kurumlara bağlı sanat etkinliklerine ücretsiz veya indirimli giriş hakkı elde edecekler. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser alanlarında da avantajlı fiyatlardan faydalanabilecekler.

Uygulama ile gençlerin kültürel ve sanatsal etkinliklere erişimini kolaylaştırmak hedefleniyor. Genç Kart sayesinde gençler, hem kültür mirasını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar hem de sanat etkinliklerine daha uygun şartlarda katılma imkanı elde edecekler.

Genç Kart uygulaması, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra, kültürel mirası koruma ve yaşatma amacına da hizmet ediyor. Gençlerin kültürel etkinliklere daha fazla ilgi göstermelerini teşvik eden bu uygulamanın, genç neslin kültürel mirasa sahip çıkmasına ve sanatı yaşatmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Genç Kart sahibi olmak isteyen gençler, başvurularını bakanlığın belirlediği şekilde yapabilecekler. Genç Kart uygulamasıyla, gençlerin kültürel ve sanatsal mirasa erişimini kolaylaştırarak, gençlerin kültürel ve sanatsal etkinliklere katılımını artırmayı hedefleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu proje ile gençleri kültür ve sanatla buluşturmayı amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gençlere Müjde! 18 Yaşına Giren Herkes İçin Geçerli Genç Kart Uygulaması Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!