G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.157.062,69

Paris Uluslararası Fuarında Rekor Fiyata Satılan 990 Kilogramlık İneğin Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris Uluslararası Fuarı, bu yıl 60’ıncı kez düzenleniyor ve ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Fuarda büyükbaş hayvanların bulunduğu 1. salonda, “Aquitaine Sarışınları” olarak bilinen inek ırkını tanıtan stantta görevli Damien Blanc, 26 Şubat’ta fuarda 990 kilogram ağırlığındaki bir ineğin yaklaşık 17 bin avrodan alıcı bulduğunu açıkladı. Bu satışla rekor bir fiyata ulaştıklarını belirten Blanc, söz konusu hayvanın Korsika Adası’nın Porto-Vecchio kentinden gelen bir kasap tarafından satın alındığını söyledi.

Kasap, bu büyük ve dikkat çekici ineği dükkanının reklamını yapmak ve vitrininde sergilemek amacıyla satın aldı. Blanc, bu durumun işlerini daha iyi yapmalarına ve hayvanlarını daha iyi yetiştirmelerine teşvik ettiğini vurguladı. Aquitaine sarışını ırkının güneybatıya ait olduğunu belirten Blanc, bu ırkın büyük hacmi olan bir ırk olduğunu ifade etti. Tarn vilayetinde hayvan yetiştiriciliği yapan Blanc, “Bu ırkın çok getirisi var, kasaplar mutlu çünkü bu ırkta kemikten daha fazla kas bulunmaktadır,” dedi.

Paris Uluslararası Tarım Fuarı, Fransız tarım sektörü ve hayvan yetiştiriciliğinin tanıtımını yapan önemli bir etkinliktir. Geleneksel fuar, yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlamakta olup, cumhurbaşkanı ve önde gelen siyasiler de fuara katılmaktadır. Fuar, 3 Mart tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecektir. Paris Uluslararası Fuarı, tarım sektörü ve hayvan yetiştiriciliğine ilişkin son trendleri ve yenilikleri ziyaretçilere sunarak, sektördeki gelişmeleri takip etmelerine olanak tanımaktadır.

Damien Blanc, Aquitaine Sarışınları ırkını ziyaretçilere tanıtan stantta görevli olup, bu ırkın özelliklerini ve faydalarını anlatmaktadır. Fuarın büyük ilgi görmesi ve rekor fiyatlarla satışların gerçekleşmesi, sektördeki canlılığı ve potansiyeli yansıtmaktadır. Blanc’ın da belirttiği gibi, Aquitaine sarışını ırkı, kasaplar için oldukça avantajlı bir seçenek olup, bu nedenle büyük ilgi görmektedir. Paris Uluslararası Fuarı, tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri takip etmek isteyen ziyaretçiler için benzersiz bir fırsat sunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Paris Uluslararası Fuarında Rekor Fiyata Satılan 990 Kilogramlık İneğin Hikayesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!