G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.149.831,70

TÜİK Açıkladı: Türkiye Ekonomisi 2023 Yılında Yüzde 4,5 Büyüdü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı son çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Verilere göre, Türkiye ekonomisi %4,5 oranında büyüme gösterdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu verilere ilişkin yaptığı açıklamada, “Kalıcı refah artışı için yüksek katma değerli üretime ve verimlilik artışına odaklanan yapısal reformlara devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Şimşek’in paylaştığı yazılı açıklamaya göre, milli gelir 2 bin 450 dolar artarak 13 bin 110 dolara ulaştı. Şimşek, 2023’te büyümenin üçte birinin makine ve teçhizat yatırımlarından geldiğine dikkat çekerek, “Güçlü şekilde desteklediğimiz yatırım ve ihracatla daha nitelikli büyümeye doğru yol alıyoruz.” şeklinde ifadeler kullandı.

Şimşek, açıklamasının devamında ise “Göstergeler, ekonomideki dengelenmenin ve cari açıktaki iyileşmenin sürdüğüne işaret ediyor. Bu yıl net dış talebin pozitif katkı verdiği ılımlı, dengeli büyüme bekliyoruz. Kalıcı refah artışı için fiyat istikrarını sağlamanın yanı sıra yüksek katma değerli üretime ve verimlilik artışına odaklanan yapısal reformlara devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

TÜİK verilerine göre, Türkiye ekonomisinin son çeyrekte gösterdiği %4,5’lik büyüme, ülke ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına göre, yüksek katma değerli üretime ve verimlilik artışına odaklanan yapısal reformlar ile Türkiye ekonomisi daha da güçlenecek.

Bakan Şimşek’in belirttiği gibi, makine ve teçhizat yatırımlarının büyümeye katkısı büyük önem taşıyor. Bu yatırımların desteklenmesi ve ihracatın artırılması ile Türkiye’nin ekonomik büyümesi daha da nitelikli hale gelecek. Ayrıca, fiyat istikrarının sağlanması ve yapısal reformların devam etmesi ile Türkiye ekonomisi sağlam temellere oturacak ve kalıcı refah artışı sağlanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜİK Açıkladı: Türkiye Ekonomisi 2023 Yılında Yüzde 4,5 Büyüdü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!