G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

Tayland’da Esrar Yasası Değişiyor: Yeni Yasada Neler Var?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayland’da Sağlık Bakanlığı, yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığını ve bu yasa tasarısının esrarın kontrollü bir bitki olarak sınıflandıracağını duyurdu. Ülke, bu yılın sonuna kadar esrarın eğlence amaçlı kullanımını yasaklamayı planlarken, bu adımın esrarın tıbbi amaçlarla kullanımını etkilemeyeceği belirtildi.

Tayland, 2018 yılında tıbbi kullanımı serbest bırakmış ve 2022 yılında da eğlence amaçlı kullanımı yasallaştıran ilk ülke olmuştu. Bu sektörün gelecek yıl 1,2 milyar dolarlık bir değere ulaşması bekleniyor ve son altı yılda ülkede on binlerce esrar dükkanı açılmış durumda.

Tasarının Sağlık Bakanlığı tarafından yıl sonuna kadar parlamentoya sunulması ve daha sonraki aylarda kabine tarafından ele alınması planlanıyor. Sağlık Bakanı Cholnan Srikaew, esrarın kötüye kullanılmasını engellemek amacıyla yeni düzenlemeler getirileceğini ve esrarın kontrollü bir bitki olarak sınıflandırılacağını belirtti. Yasal olarak kayıtlı mağaza sayısı 20 bin olacak ve yasa dışı esrar dükkanlarının faaliyetlerine son verilecek.

Yasa kapsamında eğlence amaçlı esrar kullanımına getirilecek cezalar da belirlendi. 60 bin Tayland bahtına kadar para cezası öngörülürken, esrar satanlar ve reklam yapanlar hapis cezasına çarptırılabilecek. Ruhsatsız kenevir yetiştiriciliği de sert cezalarla karşı karşıya kalacak. Esrarın ithalatı, ihracatı, yetiştirilmesi ve ticari kullanımı da artık izin gerektirecek ve işletmelerin yeni düzenlemelere uyum sağlamaları için zaman verilecektir.

Sağlık Bakanlığı, yeni düzenlemelere uyum sağlayan esrar mağazalarının lisanslarını yenileyerek yasal esrar kliniklerine dönüşebileceğini belirtirken, turizm sektörünü etkilemeyeceğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tayland’da Esrar Yasası Değişiyor: Yeni Yasada Neler Var?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!