G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO36,99
CNY4,81
GBP44,42
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol72,28
GR. ALTIN3.010,37
BTC2.330.279,43

Türk Bilim Dünyası Bir Yıldızını Kaybetti: Dursun Yıldırım’ın Mirası ve Hatırası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin birçok akademik kurumunda önemli bir rol üstlenen Profesör Doktor Dursun Yıldırım’ın hayatını kaybettiği bildirildi. Türk tarihi, kültürü ve dili üzerine birçok projeye imza atan Yıldırım, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü Başkanlığı görevini de yürütmüştü.

Dursun Yıldırım’ın Hayatı ve Kariyeri

1946 yılında Rize’nin Kayabaşı köyünde doğan Profesör Doktor Dursun Yıldırım, 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Akademik kariyerine Hacettepe Üniversitesi’nde devam eden Yıldırım, burada Türk Halk Bilimi alanında doktora yaparak akademik hayatına yön verdi.

Yıldırım, 1975 yılında "Üniversite Doktoru" unvanını kazanarak dikkat çekti. Aynı yıl Washington Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev almış ve uluslararası akademik iletişimini güçlendirmiştir. 1980 yılında "Manas Destanı ve Köketay Hannıng Ertegüsi" adlı teziyle doçent unvanını elde etti. Türk kültürü ve folklor alanında birçok uluslararası konferansa katılan Yıldırım, bu süreçte birçok bildiri de sundu.

Türk Kültürüne Katkıları

Dursun Yıldırım, 1993 ve 1994 yıllarında düzenlenen Türk Kurultayı’nın organizasyonunda yer aldı. 1997 yılında Türk Dil Kurumu’na üye olarak seçilen Yıldırım, bu alandaki çalışmalarıyla değerli eserler kaleme aldı. Türk kültürü, tarihi ve dili üzerine yaptığı çalışmalarla akademik camiada önemli bir iz bırakan Yıldırım, geride birçok başarılı proje ve eser bırakmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Bilim Dünyası Bir Yıldızını Kaybetti: Dursun Yıldırım’ın Mirası ve Hatırası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!