G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,04
CNY4,82
GBP44,48
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol72,46
GR. ALTIN3.018,34
BTC2.347.802,32

Kahramanmaraş’ta Orman Yangını: Vatandaşlar ve Ekipler Zorlu Mücadele Veriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta Orman Yangını: Zorlu Mücadele Sürüyor

Kahramanmaraş’ın kırsal bölgesinde perşembe sabahı saat 07.45’te başlayan orman yangını, Küçüksır Mahallesi’nin ormanlık alanında gerçekleşti. Ormanda yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarları sonrasında, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip hemen bölgeye yönlendirildi.

Yangınla Mücadele İçin Seferberlik

Yangın söndürme çalışmalarına katılan 130 personel, 6 ilk müdahale aracı, 6 arazöz, 2 su ikmal aracı, 4 iş makinesi ve 13 hizmet aracı, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Ayrıca, havadan destek amacıyla 3 helikopter de yangınla mücadeleye katıldı.

Sarp Arazide Zorlu Koşullar

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan gelen 4 ekibin de katkı sunduğu yangın söndürme çalışmaları, yangının başladığı bölgenin sarp ve kayalıklı yapısı nedeniyle zor şartlar altında sürdürülüyor. Yerel halk da yangınla mücadelede önemli bir rol üstleniyor. Ekipler, alevlerin olduğu bölgeye ulaşmak için yaklaşık 2.5 kilometre uzunluğunda hortum döşeyerek müdahale etmeye çalışıyor.

Yangının Nedeni Henüz Bilinmiyor

Yangının çıkış nedenine dair henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Küçüksır Mahalle Muhtarı Fatih Bacak, yerel halkın büyük bir çaba ile yangını söndürmeye çalıştığını belirtti ve “Gedik Mevkiinde yangın devam ediyor. Elde dallarla söndürme çalışmalarına devam ediyoruz. Orman işletme müdürlüğümüz helikopterlerle müdahale ediyor. Sadıklı, Kalekaya, Çokran, Büyüksır ve Karadere’den de yaklaşık 200 vatandaş yangına müdahale ediyoruz ama yangın çok genişledi, kontrol altına almakta zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yangını söndürme çalışmaları, aralıksız bir şekilde devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kahramanmaraş’ta Orman Yangını: Vatandaşlar ve Ekipler Zorlu Mücadele Veriyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!