G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.335.145,56

Özgür Özel’den Şiddete Karşı Güçlü Mesaj: ‘Biz Birlikte Türkiye’yiz’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel’in Yaşam Hakkı Mitingi’nde Teröre Karşı Mesajları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da düzenlenen Yaşam Hakkı Mitingi’nde Türkiye’nin terörle mücadelesine dair önemli mesajlar verdi. Konuşmasına, yakın zamanda TUSAŞ’ta gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenleri anarak başlayan Özel, şiddetin toplumu sindirme amacı güttüğünü belirtti. Ayrıca toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekerken, Cumhur İttifakı içinde başlayan tartışmalara da değindi. "Erdoğan, millete açıklama yapmak zorunda. Cumhur İttifakı’nın gizli açılımının sözcüsü Bahçeli’dir. Biz Bahçeli’nin iyi polis kötü polis oyununa alet olmayız," dedi.

Mitingdeki coşkulu kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, “Terörün amacı bizleri korkutmak, susturmak ve sindirmek. Bugün burada meydanı dolduran cesur yürekli insanlara selam olsun,” ifadelerine yer verdi. Özel, şiddete karşı duruş sergileyenlerin özgürlük ve barış inancına sahip olduğunu vurguladı.

Şiddete Karşı Birlik Vurgusu

Özel, toplumda artan uyuşturucu kullanımı ve şiddet konularına da değinerek, “Toplumun yüzde 70’i her geçen gün uyuşturucu kullanımının daha fazla arttığını ifade etmektedir. Biz, şiddete meydan okuyoruz,” şeklinde konuştu. TUSAŞ’a yapılan saldırıyı canlı yayınlarda izlemek zorunda kaldıklarının altını çizen CHP lideri, “Bu milleti koruyamayanlar emanete ihanet edenlerdir. Biz onların dimdik karşısındayız,” dedi.

Ayrıca, Türkiye’nin kadınlar ve çocuklar için güvenli bir ülke olana kadar mücadeleye devam edeceklerini duyurdu. “Bu ülkede toplumsal barışın sağlanması için gerekli iradeyi koruduk. Biz eşitlik mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz,” diye ekledi.

Kürt Sorunu ve Çözüm Önerileri

Kürt sorunu üzerine de konuşan Özel, “Bu ülkede Kürtler sorunumuz var diyorsa Kürt sorunu var. Devlet değil, millet o sorunun olup olmadığına karar verir,” şeklinde ifade etti. Cumhur İttifakı’nın meseleyi Meclis’ten kaçırmaya çalıştığını öne sürdü.

Konuşmasının devamında, “Terörün bitmesi için kim konuşacaksa konuşsun. Ancak bir kişiyi konuşturup sorunu çözme hesabı yanlış bir yaklaşımdır,” diyerek çözüm yolunu Meclis’te bulması gerektiğini savundu.

Son olarak, “Teröre inat, yaşam hakkı savunan herkese teşekkür ediyorum. Biz hep birlikte Türkiye’yiz,” diyerek birlik vurgusunu yineledi. Özgür Özel, milletin umut hakkının ne zaman konuşulacağına dair de eleştirilerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den Şiddete Karşı Güçlü Mesaj: ‘Biz Birlikte Türkiye’yiz’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!