G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.304.772,02

Esenyurt’ta Meme Kanseri Farkındalık Semineri: Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenyurt Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminer, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında gerçekleştirildi. Seminerde meme kanseri hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuri Faruk Aykan, Genel Cerrah Doç. Dr. Ebru Esen ve Psikiyatr Dr. Öğr. Üyesi Levent Tekin seminere konuşmacı olarak katıldı. Seminerde, erken teşhisin meme kanseri tedavisindeki önemi vurgulandı.

Meme kanserinin sadece fiziksel değil, psikolojik etkileri de ele alındı. Uzmanlar, hastalığın erken teşhis ve doğru tedavi ile kontrol altına alınabileceğini belirtirken, vatandaşların soruları yanıtlandı ve 40 yaş üstü kadınlar ücretsiz mamografi ve ön muayene için hastanelere yönlendirildi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, destek veren doktorlara ve hastane yönetimine plaket takdim etti. Başkan Özer, meme kanseri farkındalığını artırmayı amaçlayan etkinliklerin önemine vurgu yaparak, kadınlara yönelik sağlık hizmetlerini genişlettiklerini söyledi.

Başkan Özer, meme kanseri taramaları kapsamında 356 kadına mamografi hizmeti sunulduğunu belirtti. Ayrıca, rahim ağzı sağlık taramaları, mobil sağlık aracı hizmetleri ve sosyal danışmanlık gibi alanlarda da kadınlara destek sağlandığının altını çizdi.

Etkinliğe katılan bir vatandaş, sunulan hizmetin hastanelerde bulunmayan bir kolaylık olduğunu ve bu hizmetin çok değerli olduğunu ifade etti. Başka bir katılımcı ise meme kanseri konusunda bilinçlenmenin önemine dikkat çekerek, seminerlerin okullarda da verilmesi gerektiğini belirtti. Sağlığın bilinmeden ihmal edildiğini vurgulayan katılımcı, bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Esenyurt’ta Meme Kanseri Farkındalık Semineri: Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!