G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,15
CNY4,81
GBP44,56
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
Petrol74,47
GR. ALTIN3.011,58
BTC2.324.122,76

Sıcak Çay ve Kanser Riski: Uzmanlardan Çarpıcı Uyarı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlar tarafından yapılan yeni bir çalışma, yanlış sıcaklıkta içilen çayın özellikle gırtlak ve yemek borusu gibi hassas bölgelerde kansere yol açabileceğini ortaya koydu. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 70 santigrat dereceyi aşan sıcaklıklarda tüketilen içeceklerin kanserojen olabileceğini belirttiği 2016 yılında yayımlanan bir raporda belirtti. İran ve Çin gibi sıcak çay tüketiminin yaygın olduğu bölgelerde yapılan çalışmalar, bu alışkanlığın yemek borusunda kansere yol açan hücresel hasar riskini artırdığını gösteriyor(VERYWELL HEALTH).

Yapılan bir araştırmaya göre 2019 yılında, günde 700 ml’den fazla ve 60 santigrat derece üzerinde çay tüketen bireylerde yemek borusu kanseri görülme riskinin önemli ölçüde arttığını ortaya koydu(SCIENCEDAILY). Yüksek sıcaklığın yemek borusundaki hücrelerde tekrarlayan hasara yol açarak uzun vadede kanserli hücrelerin oluşma olasılığını artırdığı belirtiliyor.

Uzmanlar, hafif soğutulmuş olsa bile aşırı sıcak çayın zamanla kansere yol açabileceğine vurgu yaparak, bu riskleri azaltmak için çayın en az 60 dereceye kadar soğumasını beklemeyi tavsiye ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sıcak Çay ve Kanser Riski: Uzmanlardan Çarpıcı Uyarı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!