G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,15
CNY4,81
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
Petrol74,30
GR. ALTIN3.011,67
BTC2.322.853,97

Soğuk Mevsimde Hastalanmak İstemiyorsanız! İşte Alışkanlıkların Rolü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soğuk havaların etkisiyle birlikte insanların hastalanma durumu üzerine Yale Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma sonuçları açıklandı. Araştırmacılara göre, bazı insanların sık sık hastalanmasının nedeni sağlıksız alışkanlıklar olabilir.

Soğuk algınlığı virüsleri vücuda girdiğinde burun ve akciğer hücrelerini korumak için bir bariyer oluşturuyor. Bu nedenle araştırmacılar, bu hücrelerin tepki verme yeteneklerini incelediler. Nazal hücrelerin antiviral fonksiyonlara daha güçlü bir tepki gösterdiği, bronşiyal hücrelerin ise oksidatif strese daha güçlü bir tepki verdiği belirlendi.

Araştırma ekibi, stres seviyelerinin soğuk virüslere karşı savunma mekanizmalarını zayıflattığını belirtti. Bazı stres türlerinin hava kirliliği, UV ışınlarına maruz kalma veya sigara içme gibi etkenlerden kaynaklandığı vurgulandı.

Ayrıca araştırmacılar, burun hücrelerini nikotine maruz bıraktıklarında hücrelerin daha hassas hale geldiğini gözlemlediler. Bu nedenle sık sık hasta olan bireylerin stres faktörlerine dikkat etmeleri ve soğuk mevsim öncesinde gerekli önlemleri almaları tavsiye edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Soğuk Mevsimde Hastalanmak İstemiyorsanız! İşte Alışkanlıkların Rolü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!