G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,10
CNY4,81
GBP44,49
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
Petrol74,34
GR. ALTIN3.004,53
BTC2.320.763,29

Şehitlere Son Veda: TUSAŞ Saldırısının İzleri ve Kahramanların Anısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da TUSAŞ Saldırısı Şehitlerine Veda Töreni

Türkiye, Ankara’da meydana gelen TUSAŞ saldırısının şehitlerine son görevini yerine getiriyor. Bu trajik olayda hayatını kaybeden taksi şoförü Murat Arslan, Kahramankazan’da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Ayrıca, şehitler Hasan Hüseyin Cambaz, Cengiz Coşkun ve Zahide Güçlü için Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bir anma gerçekleştirilirken, Atakan Şahin Erdoğan ise Sincan’da son yolculuğuna uğurlandı.

Murat Arslan İçin Kahramankazan’da Cenaze Töreni

Murat Arslan’ın cenaze töreni, bugün Kahramankazan’da gerçekleştirildi. Arslan için öğle namazının ardından Merkez Ulu Camii’nde cenaze namazı kılındı ve ardından Kahramankazan Şehitliği’ne defnedildi.

Cenaze törenine yoğun katılım olduğu gözlemlendi. Türk bayrağına sarılı naaşın yanında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Arslan’ın ailesi ve birçok vatandaş katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı’ndan Mesajlar

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Erbaş, yaptığı açıklamada, “Milletimizin başı sağ olsun. Biz biliyoruz ki Allah yolunda öldürülenler ölü değildir, diridirler. Murat Arslan’ın ailesine başsağlığı diliyorum. Yardım ve dayanışma ile düşmanların tuzaklarını bozmak milletimize nasip olacaktır. Hiçbir saldırı bizi yolumuzdan döndüremez. Savunma sanayimize yapılan bu saldırıyı millet olarak karşılayacağız. Bütün şehitlerimize rahmet olsun,” sözlerini dile getirdi.

Dört Şehit İçin Karşıyaka Mezarlığı’nda Anma Töreni

Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda ise şehitler Hasan Hüseyin Cambaz, Cengiz Coşkun ve Zahide Güçlü için bir anma töreni düzenlendi. Ayrıca, Atakan Şahin Erdoğan için Sincan’da bir tören gerçekleştirildi. Bu törenler, saldırının yarattığı derin acıyı paylaşmak ve şehitleri anmak amacıyla yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şehitlere Son Veda: TUSAŞ Saldırısının İzleri ve Kahramanların Anısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!